Ons 1 dec / År 39 / Nr 4 2021

PwC erbjuder morgondagens ekonomitjänster redan idag

PwC är Sveriges ledande revisions- och redovisningsbyrå med över 60.000 kunder landet över. Ledande är man även när det gäller att bidra till värde för kunderna genom smarta och effektiva ekonomitjänster. Med Visionsbyrån Online har PwC skapat en digital plattform för företag som vill skapa en bättre översikt och effektivisera sitt ekonomiarbete.

Med 130 kontor från norr till söder och 3.700 anställda har PwC en unik lokal förankring. På så sätt finns kompetensen alltid nära till hands därigenom ökar förståelsen för det enskilda företagets kultur och affärer.
Eskilstuna är en viktig marknad för PwC. Kunderna finns inom de flesta segment och branscher – även offentlig och ideell verksamhet. Merparten är dock ägarledda företag.
– Vi är en Visionsbyrå i ordets rätta bemärkelse. Vårt mål är att stötta våra kunder att nå sina visioner, säger Ulrika Klacksell, kontorshef i Eskilstuna.

Lyfter kundernas verksamhet
PwC utvecklar ständigt nya tjänster som lyfter kundernas verksamhet. Nya användarvänliga verktyg för att hålla koll på ekonomiarbetet efterfrågas hela tiden.
Visionsbyrån Online samlar de system och verktyg som man behöver för att hantera ekonomin på ett och samma ställe. Kunderna kan själva välja hur involverade de vill vara i ekonomiarbetet. Om de vill sköta allt själva, köpa enstaka tjänster eller låta PwC vara hela ekonomiavdelningen.
– Tanken är att underlätta för våra kunder så mycket som möjligt, så att de kan fokusera på att utveckla sin kärnverksamhet istället för att brottas med ekonomiarbetet, förklarar Ulrika Klacksell.

Fokus på framtidens teknik och kompetens
Som kund hos PwC får man automatiskt tillgång till Visionsbyrån Onlines baspaket med dokumentarkiv, nyhetsinformation mm. Man kan även välja att uppgradera basutbudet till ett heltäckande affärspaket med fler tjänster och support för redovisningsarbetet.
– Dessutom finns vi alltid till hands om företagaren behöver rådgivning längs med vägen.
Inom PwC jobbar man mycket med kompetensutveckling – en förutsättning för att alltid ligga i framkant. Utbildning är ett centralt område som prioriteras högt i företaget, inte enbart direkt efter rekryteringsprocessen utan under hela anställningstiden.
– Kompetens är en viktig byggsten för att upprätthålla PwC:s marknadsposition. Det handlar inte bara om att säkerställa den teoretiska kompetensen utan vi jobbar också med mer mjuka värden för att utveckla medarbetarna till proaktiva vägledare med personligt engagemang som skapar förtroende, avslutar Ulrika Klacksell.