Lör 20 apr / År 42 / Nr 1 2024

Regas Svetsservice – smidig organisation med stor spännvidd

Med decennier av erfarenhet från Rönnskärsverken och djupgående kunskap om både svets- och gasutrustningar etablerade Bo Renström Regas Svetsservice 1991. Idag har företaget nio anställda, trots en liten organisation så har Regas Svetsservice en stor kapacitet när det gäller service och underhåll mot de största industrierna i Norrland.

Regas Svetsservice är av Swedac ackrediterade för att kunna utföra provtryck och driftsättning av allehanda gasutrustning inom industrin. Man har dessutom en ackreditering gällande service och försäljning av ESAB svetsmaskiner.
– Vi har långvariga samarbeten med den svenska gruvindustrin, bland annat. Vi har levererat mycket utrustning till Boliden och bistår även med service och underhåll av deras maskiner, berättar Bo Renström.

Förebyggande underhåll av stor betydelse
Regas Svetsservice har efter 20 år i branschen ett mycket gott rykte över hela Norrland. Med självgående personal och djupt rotad kompetens kan Regas Svetsservice lösa det mesta, från installationer och inkörning av nya anläggningar till underhåll samt till viss del även reparationer av befintliga anläggningar.
– Förebyggande underhåll är en oerhört viktig aspekt som många förbiser idag. I en allt mer målmedveten strävan efter ökad kostnadseffektivitet försöker företagen spara in så långt det går, ibland kan det få motsatt effekt om man även sparat in på underhållet av maskinerna, poängterar Bo Renström.
Regas Svetsservice erbjuder kostnadseffektiva lösningar för service och underhåll som bidrar till en längre livslängd och effektivare drift av befintliga svets- och gasutrustningar. I den egna butiken på Verkstadsvägen i Skellefteå säljer Regas Svetsservice dessutom alla tänkbara tillbehör samt slip- och handverktyg i olika utföranden. Här har företaget även en gasdepå för Aga.

Stor potential med växande eftermarknad
Trots att Regas Svetsservice har en liten och smidig organisation med under tio anställda är man landets tredje största försäljare av just gasutrustning.
– Vi har en tydlig tillväxtambition och siktar på att utöka verksamheten geografiskt. Vi vill gärna utveckla det befintliga sortimentet med fler produkter som stärker vår profil ytterligare. Vi har mycket goda relationer med våra befintliga kunder, något som vi vårdar för framtiden.
Eftermarknaden är stor inom det segment som Regas Svetsservice verkar inom, inte minst med tanke på att utrustningarna bör servas med jämna mellanrum. Bo Renström ser därför mycket positivt på framtiden och avslutar här med:
– Via Aga har vi deltagit i en säljtävling för gasutrustning där vi tog hem första priset. Det visar på vår drivkraft och målmedvetenhet, vi ser en stark tillväxt inom vår nisch som innebär nya möjligheter för oss. Vi har för avsikt att fortsätta utvecklas och ta vara på de möjligheter som bjuds.