Ons 25 maj / År 40 / Nr 1 2022

Rent-A-Nurse – större frihet ger mer energi

Som specialist på sjuksköterskebemanning vill Rent-A-Nurse vara en bra och lyhörd arbetsgivare för sjuksköterskor, undersköterskor och läkarsekreterare som värderar frihet, omväxling och spännande utmaningar. Leg. sjuksköterska Maria Sedemark har arbetat som bemanningssköterska sedan 1995 och de senaste åtta åren för Rent-A-Nurse.

Frihet att bestämma över sina egna arbetstider, kunna planera sitt liv och berika sina erfarenheter med kompetensutveckling och vidareutbildning är några av fördelarna med att arbeta som bemanningssköterska. Rent-A-Nurse erbjuder både längre och kortare uppdrag inom hela vård- och omsorgssektorn. Rent-A-Nurse arbetar med uthyrning av sjuksköterskor inom alla specialistområden vilket gör att företaget kan erbjuda varierande och inspirerande uppdrag som attraherar de bästa sköterskorna.

Utrymme för utveckling
Maria Sedemark anser att man som bemanningssköterska på Rent-A-Nurse får en nära relation med sin uppdragsgivare, det råder stor tydlighet över vad som förväntas av både personal och arbetsgivare. Båda arbetar med samma mål: att förse kunden med en förstklassig service och ta hand om patienterna på ett sätt som överensstämmer med kundens verksamhetsmål.
– Jag värderar min tid och känner att jag genom Rent-A-Nurse får utrymme att växa i min roll som sjuksköterska med spännande uppdrag. Jag växer också som människa eftersom jag kan ägna mig åt egna projekt vid sidan av arbetet. Jag uppskattar framförallt möjligheten att själv få välja när och var jag arbetar, det innebär en frihet som för mig är guld värd, berättar Maria Sedemark.

Rent-A-Nurse attraherar de bästa
Efterfrågan på sjuksköterskor ökar ständigt. Det gäller att attrahera de bästa, och det har Rent-A-Nurse lyckats bra med. Att arbeta som bemanningssköterska passar framförallt de som söker nya utmaningar i sitt arbete och vill utvecklas som individ samtidigt som man känner trygghet.
– Arbetet kräver att man är trygg i sin yrkesroll. Hyrsköterskor kan tillföra mer energi till arbetsplatsen eftersom man inte är inblandad i olika strukturer, ofta har hyrsköterskor en förmåga att snabbt sätta sig in i rutiner och arbetssätt på en ny arbetsplats, poängterar Maria Sedemark.
På Rent-A-Nurse anser man att det ska vara roligt och berikande att jobba, det förutsätter också att personalen har goda rutiner och känner sig uppbackad. Företaget erbjuder inspirerande aktiviteter, utbildningar och informationsträffar som ökar gemenskapen i teamet och stärker individen.