Mån 22 apr / År 42 / Nr 1 2024

Signal & Andersson- Mästarnas mästare när det gäller korv

Signal & Andersson tillverkar kött och charkuterivaror. Affärsidén är att med högsta möjliga servicegrad tillgodose behovet hos grossister, detaljister och storhushåll. Mottot är högsta kvalité till sparsamma priser. Signal & Andersson lanserar under våren 2011 ett helt nytt korvsortiment i attraktiva förpackningar. Sortimentet innehåller till och börja med sju artiklar men kommer successivt att utökas. Mästarna Signal & Andersson har vunnit ett flertal priser och nu senast var det med Guiquizkorven. Företaget har haft en stark utveckling de senaste åren och satsar nu stort mot detaljhandeln. Signal & Andersson är även numera diplomerade av Västra gastronomiska akademin.

Signal & Andersson är ett familjeföretag i femte generationen. Verksamheten startade redan år 1906 i August Larssons salustånd i gamla Basar Alliance vid Kungstorget i Göteborg. Signal & Andersson har tack vare detta kunnat skapa en bra företagskultur och goda traditioner Numera, sedan 2009, återfinns verksamheten i toppmoderna lokaler anpassade för att tillverka traditionella charkuterivaror. Signal & Andersson räknas i dag till en av landets största, privatägda, renodlade charkuteriföretag. Trots framgången ser kunderna fortfarande ett litet företag med stor flexibilitet och hög leveranssäkerhet. Nyckeln till företagets succé tros vidare vara lång erfarenhet, ett nära samarbete till kunderna och korta och snabba beslutsled,
– Produktion pågår i våra anläggningar i Högsbo och i slakthuset i Göteborg berättar Vice VD Frederick Larsson. Omsättningen per år 2010 uppgick till 245 miljoner och vi räknar med att nå 270 miljoner 2011 med en sysselsättning av cirka 70 anställda.

Prisbelönt företag
Ett bevis för Signal & Anderssons goda utveckling är priset Gasellen. Utmärkelsen fick företaget 2010 och det är inte första gången. Signal & Andersson fick priset även 2004 och 2008. Vidare kan nämnas att Signal & Andersson är flerfaldigt belönade i Chark SM 2004,2006,2008 och 2010. År 2010 blev företaget svenska mästare i klassen innovativa produkter och 2006 svenska mästare i klassen rökta fågelprodukter. Produktionsanläggningen i Högsbo blev certifierad 2010 och anläggningen på slakthuset under första halvåret 2011. Signal & Andersson är medlem i KCF (Kött och chark företagen). KCF har cirka 135 medlemsföretag omsätter tillsammans 25 miljarder kronor och har 10 000 anställda.

Välkänt namn
Signal & Andersson är ett välkänt namn inom charkuteribranschen. De som inte känner till namnet har med all säkerhet ändå någon gång ätit av deras produkter. De serveras dagligen på restauranger, hotell och caféer. Produkterna finns hos välsorterade storhushållsgrossister från norr till söder.

Kunderna är viktiga
Signal & Andersson lägger stora resurser på produktutveckling och är lyhörda inför kundernas önskemål. Företaget utgår även från egen erfarenhet och kunskap. Signal & Andersson utvecklar produkter med innovation, smak och kvalitet. De egna charkuterierna och de förädlade köttdelarna finns hos rikstäckande och lokala restaurang- & storhushållsgrossister. Då framförallt hos varumärket Signal & Andersson, men även under en lång rad nationella private labels. Frederick Larsson är full av optimism inför framtiden.
– Vi utvecklar produkter tillsammans med kunderna och en utbyggnad är planerad. I planerna finns också en stor satsning mot detaljhandeln. Vidare kan jag nämna att vårt nya korvsortiment kommer kommer ut i handeln innan påsk. Korven är dessutom förpackad i nya attraktiva förpackningar. För närvarande är det enbart sju artiklar, men sortimentet kommer att utökas.

Utmärkande för nya konsumentanpassade korvserien

Signal & Andersson är känd för att hålla en hög och jämn produktkvalitet i restaurang och storhushållsvärlden. Det som är utmärkande i den nya serien som nu lanseras är att den innehåller hög kötthalt, få E-nummer, förpackning som ger ett högt kvalitetsintryck, produkt som återspeglar förpackningen, produkt och förpackning skall locka till återköp, förpackningsstorleken ska uppmuntra till mixköp, möjlighet till märkning ”närproducerat” och slutligen skall produkten vara prisvärd.

Världens nyttigaste korv
Till sist måste Signal & Anderssons prisbelönta korv Guiquizkorv nämnas. Den är oerhört nyttig och gjord på rent kalkonbröst av finaste kvalité. Det enda fett som är tillsatt är rapsolja som innehåller 62 % av det livsviktiga enkelomättade fettet och 31 % av det nyttiga fleromättade fettet. Endast 7 % är mättat fett. Huvudkryddor är lyciumbär och saffran. Kryddan saffran fungerar dessutom som ett naturligt färgämne i korven. Kötthalten är 72 % och fetthalten endast 9,6%. Är kanhända Guiquizkorven världens nyttigaste korv?