Mån 15 apr / År 42 / Nr 1 2024

Skyttevägen i Vägga. Klimatsmart med fantastiskt läge!

Nu är bygget av de nya klimatsmarta lägenheterna på Skyttevägen i Vägga i full gång. Med ett fantastiskt läge mitt mellan havet och staden bygger nu Karlshamnsbostäder 24 stycken nya hyreslägenheter.

Totalt blir det 24 stycken lägenheter fördelade på 2-, 3- och 4-rumslägenheter med stora balkonger för ett skönt uteliv. Husen fördelas på 3 huskroppar och byggs i 3 våningar med hiss till alla lägenheterna. Arkitekturen är modern och anpassad så att byggnaderna ska ansluta till områdets natur och vara en del i ekologin.

Smarta miljölösningar
Miljöaspekterna har varit mycket viktiga i konstruktionsarbetet både vad gäller byggmaterial, uppvärmning och praktiska lösningar.
– Lägenheterna kommer tack vare fjärrvärme och effektiv isolering att ha en låg energiförbrukning vilket gynnar både hyresgästernas plånböcker och miljön. Golvvärmen kommer till exempel att kunna regleras individuellt i varje rum, endast energisnåla maskiner kommer att installeras och återvinningsgraden av värme i ventilationen blir över 85 %. För konstruktionen kommer dessutom enbart miljövänliga byggmaterial att användas, berättar projektchef Owe Fridlund.

Härlig boendemiljö
Skyttevägen kommer även att kunna erbjuda en boendemiljö med ett läge utöver det vanliga. Mitt emellan landet och staden med närhet till såväl natur och skärgård som skola och kommunikationer. Busshållplats finns i direkt anslutning. Småbåtshamn, fiskhamn och Väggabadet ligger inom promenadavstånd. Affär finns inom ett stenkast och skolor, dagis, sporthall och idrottsplats ligger alldeles runt hörnet.

Stort intresse
Hyreslägenheterna beräknas vara färdiga för inflyttning under juni 2011. Lägenheterna har väckt stor uppmärksamhet och många har redan anmält sitt intresse. Är du själv intresserad kan du kontakta Bobutiken för mer information.

Fakta Karlshamnsbostäders nya lägenheter på Skyttevägen i Vägga
• 24 klimatsmarta lägenheter med låg energiförbrukning och miljövänliga byggmaterial.
• Fantastiskt läge mellan havet och staden.
• 2-, 3- och 4-rumslägenheter med stora balkonger.
• 3 huskroppar med vardera 3 våningar
• Fjärrvärme och modern miljövänlig byggteknik ger låga energikostnader.
• Inflyttning juni 2011.