Ons 17 apr / År 42 / Nr 1 2024

SMART:a lösningar för utbildningar och möten

Visionen för Netsmart AB är att erbjuda världsledande produkter för utbildning, möten och presentationer som både förenklar och förbättrar kommunikationen mellan utbildare och deltagare.
Företaget grundades i oktober 2001 och ingår i ITB-koncernen, som har jobbat med SMART Board sedan 1996.

Efterfrågan på lösningar som ger möjlighet att ha kvalitativa och effektiva möten på distans ökar. Därför ser många nyttan i att införskaffa utrustning som fungerar lika bra i klassrummet som i konferensrummet. Genom att erbjuda marknadsledande lösningar från de största tillverkarna på marknaden kan Netsmart AB hitta skräddarsydda lösningar som passar kundens behov.
– Vi är en renodlad distributör av produkter från SMART, Polycom och AVer. Gemensamt för dessa märken är att de har interaktiva lösningar för utbildningar och presentationer och vi vänder oss mot två målgrupper – skolor och företagsmarknaden, berättar Gustav Franck, ansvarig för företagslösningar på Netsmart i Solna.
SMART Technologies Inc. är både marknadsledande och pionjär i lättanvända interaktiva skrivtavlor och andra utbildnings- och presentationsverktyg.
AVerMedia är marknadsledande inom området dokumentkameror. Deras effektiva och erfarna utvecklings- och forskningsavdelning säkerställer kvalitetsprodukter till bästa prisprestanda.
Polycom är den leverantör som sätter standarden inom ljud- och videokommunikation. Polycom kan som enda företag leverera ett komplett produktsortiment inom konferenstelefoner, IP-telefoner, videokonferenssystem samt produkter för att integrera företagets kommunikation. Polycom har patenterad teknik för att återskapa tal och bild på högsta nivå.

Två erbjudanden
Gustav Franck jobbar främst med produkter från leverantören SMART.
– Vi har två erbjudanden, det ena är produkter för effektiva möten och det andra för produktivt samarbete. Effektiva möten handlar om en digital, interaktiv skrivtavla som ersätter whiteboard, blädderblock, overhead-projektorer och vanliga projektorer med duk. Med vår skrivtavla kan man samla allt i ett dokument och skicka ut informationen till mötesdeltagarna, berättar Gustav Franck.
SMART erbjuder också produkter där man kan knyta ihop olika orter och lokaler med varandra så att mötesdeltagarna kan jobba med samma arbetsuppgifter. Man har också ett system som innebär att ett flertal skrivtavlor står bredvid varandra så att personalen kan jobba i samma dokument och i samma rum. Detta system kan också kopplas ihop med grupper i andra lokaler på andra orter och på så sätt skapa ett effektivare samarbete.

Stark utveckling
– SMART började med tillverkning av interaktiva skrivbord redan för 20 år sedan och sedan dess har utvecklingen gått brant uppåt. Sedan starten har vi framför allt vänt oss till skolor, men det senaste året har vi sett en enorm efterfrågan från företag, säger Gustav Franck.
Netsmart sysselsätter totalt 18 anställda. Företaget har kontor i Lund, Göteborg och Karlskrona.