Mån 24 jun / År 42 / Nr 3 2024

Stadsbudskontoret- allt vad du behöver

Stadsbudskontoret är åkeriet som kör allt som kan fraktas. Vart som helst och när som helst. Det är alltid kunden som bestämmer. Varor som lastas på natten körs alltid ut på morgonen dagen efter. Stadbudskontoret kör mycket i närområdet men även åt COOP Stockholm och Dagab i Göteborg.

Oskar Olsson startade sitt företag 1991. Stadsbudskontoret hade då runt 30 anställda och två bilar. Det har gått bra för företaget som sedan dess har utvecklats och vuxit. Huvudkontoret ligger i Västervik. Depåer finns i Västervik, Hultsfred och Kalmar. Med en erfarenhet på över fyrtio år kan kunden känna sig lugn och trygg. Här finns all den erfarenhet och kompetens som behövs för att få professionell service. Alla tjänster utförs dagligen och alltid med kunden i fokus.
– Jag håller alltid vad jag lovat och kommer alltid i tid säger Oskar Olsson som dessutom har ett speciellt uttryck.
– Jag brukar säga att den dagen som inte solen går upp- då kommer inte Oskar.

Eftersträvar kvalité
Kvalité och närproducerat är viktigt för Oskar Olsson och hans åkeri.
– Vi kör mycket livsmedel och mjölk är en stor produkt. EMÅ mejeri är en betydelsefull kund. Deras gårdar ligger nära mejeriet i Hultsfred och det blir mycket närproducerat. Mjölken finns i butiken dagen efter. På så sätt slipper den transporteras långa sträckor och du vet vad du dricker. Vi kör ut mjölk sex dagar i veckan. Personalen arbetar dygnet runt och telefonen är alltid på.
Oskar Olsson berättar vidare att Västervik är ytterligare en stor kund för åkeriet.
– Mitt åkeri levererar all mat till äldreboende, daghem och skolor. Våra brödbilar rullar hela natten. Vi ombesörjer även deras flyttningar. Personalen är otroligt viktig. De är professionella yrkesmän som är både engagerade och kompetenta. Tack vare att de håller uppgjorda tider fungerar kedjan. Vi riskerar böter om inte de upp gjorda tiderna följs. Vidare måste fackliga avtal hållas. Chaufförerna kan till exempel inte själva bestämma när de vill äta. I dag har vi 30 lastbilar som kör värmetransporter och 45 personer anställda.
Stadskontoret anlitas av såväl privatpersoner som små och stora företag. Företaget kör förutom EMÅ åkeri även åt Konsumbagaren, Samfrakt, DSV Road och Thuressons Hönsei AB.

Flexibelt åkeri
Oskar Olssons åkeri är flexibelt och utför det mesta inom bohagsflytt, magasinering, kontorsflytt och distribution. Stadskontoret kör dagliga varor centralt i Västervik med omnejd. Kunden erbjuds alltid personlig service och fasta priser för paket och pall. Detta i sin tur gör Stadsbudskontoret mycket konkurrenskraftigt. Åkeriet erbjuder kunderna magasinering i ändamålsenliga lokaler och ombesörjer allting, dvs, nedpackning, flyttning och uppackning vid flytt. Servicen innebär att kunden kan utföra sin ordinarie verksamhet utan avbrott. Stadsbudskontoret använder sig alltid av de modernaste trafikledningssytemen och fordonen på marknaden.