Mån 15 apr / År 42 / Nr 1 2024

Strand Borgholm, flexibel konferensanläggning med vacker utsikt

– Vi är en av de mest flexibla anläggningar som finns då det gäller lösningar för upp till 300 konferensgäster. Vi ligger på en av östsidans absolut vackraste platser och vi har egen strand och egen hamn. Så säger hotellchef Thomas Petersson då han ska förklara varför man ska förlägga sin konferens till just hans hotell – Strand i Borgholm.

Redan nu har många hittat till Strand Borgholm, där det ligger i sitt fantastiska läge vid Kalmar sund. Sommartid ligger beläggningen i genomsnitt på 97 procent och man har en av Sveriges största nattklubbar, som kan ta emot bortåt 2 500 besökare. Här uppträder liveartister och här finns champagnebar, det finns sommardisco fem dagar i veckan, fredag-söndag kör man med dubbla dansgolv. Här finns alltså ingen större plats för utvidgning av verksamheten, men andra tider på året finns det mer man kan göra.

Weekend-paket
– Det finns en stor attraktionskraft hos Öland, menar Thomas Petersson. Här finns en underbar natur och det upptäcker fler och fler. Vi märker det inte bara sommartid, utan även att allt fler frågar efter våra weekend-erbjudanden även under andra tider på året.
Hotellet ligger nära Borga Haga naturreservat, där det finns flera joggingslingor, så den gäst som vill kan enkelt ta sig en joggingtur till Borgholms slott eller Solliden.
Förutom naturen menar Thomas Petersson att om man väljer att bo på Strand får man ett bra boende med god mat. Och då det är för kallt för att ta sig ett dopp i Kalmar sund kan man i stället använda hotellets inomhuspool.
Men när det åter blir sommar är naturligtvis den härliga stranden mycket attraktiv. Sommaren som gick lade man på ytterligare 300 kubikmeter sand för att få den ännu bättre. I år räknar man med att via entreprenörer satsa på olika aktiviteter här, till exempel dykutbildning.

Konferenser
Sommartid är de flesta av gästerna semesterfirare, men övriga delen av året räknar man med att ungefär hälften av gästerna är privatpersoner och hälften konferensgäster. Om vi återgår till just konferenserna så kommer de flesta av deras deltagare från Kronoberg, men allt fler från Mälardalen och Stockholmsregionen har börjat hitta hit.
– Egentligen kan man säga att vi har gäster från hela södra Sverige, menar Thomas Petersson.
Strand har sju olika konferenslokaler och tio grupprum. I den största lokalen kan man genom ”biosittning” få in 300 personer. Lokalerna ligger samlade i en särskild konferensgalleria, där det också finns styrelserum. Här finns alltså en stor möjlighet till flexibilitet så varje konferens får sin egen, skräddarsydda lösning. Och så var det ju det där med det oerhört vackra läget, som man kan njuta av oavsett om man är här på semester eller för att arbeta.