Ons 17 apr / År 42 / Nr 1 2024

The Visitor, Håverud – Hotell, Stugor,Hundaktiviteter

År 2002 etablerades företaget Mawongsa Trading HB och företagets första
fastighetsförvärv blev ett hyreshus och ett gatukök i Håverud. År 2005
förvärvades ytterligare en fastighet. En byggnad som tidigare hyst post, frisör och mjölk- och köttaffär. På senare år tjänade byggnaden som ett kontorshus för utveckling av produkter inom datasäkerhet.

Idag finns i fastigheten en restaurang med 55 platser, rumsuthyrning med 26 bäddar, en pub med plats för 60 gäster och en minilivs. Det finns också en uteservering som rymmer 40 platser. År 2008 förvärvades den före detta disponentvillan i Håverud, belägen intill slussen och därmed utökades antal bäddar med 10 stycken.

Verksamhetsgrenar
• Ett Gatukök med uteservering med 25 sittplatser
• Restaurang ” TheVisitor” med 55 platser och 40 platser på uteserveringen
• Puben ” Skurken” med 60 platser
• Rumsuthyrning med totalt 36 bäddar
• Minilivs

Verksamheten bedrivs under turistsäsong och är stängd under övriga delar av året. Antalet sysselsatta i företaget är 11 personer.

Affärsidé
• Att erbjuda boende mat, pubkvällar och minilivs till såväl turister som fast boende
• Att bredda företagets tjänsteutbud och förlänga säsongen
• Att stärka positionen på den europeiska marknaden samt inte minst
• Erbjuda attraktivt boende för hundägare samt dessutom erbjuda tillgång till stora skogsarealer för dessa – för enskild träning eller i grupp. (läs vidare om detta sist i artikeln)

Ekonomi – Kompetens
Företaget har en stabil ekonomi med en ständigt ökad årsomsättning. Säsongen 2009 uppvisar det hittills bästa resultatet.
Företaget är väl förankrat i Håverud. Man har sedan 2002 utvecklat verksamheten år för år.

Företagets ägare är utlandsfödda vilket bidrager till bl.a asiatiska influenser vad gäller restaurangens meny. Företaget har byggt starka nätverk och är engagerade i utvecklingen av Håverud, gemensamt med övriga näringsutövare.

Utvecklingsplan
Idag planerar företaget att bygga stugor för uthyrning i Håverud. Stugorna placeras på gamla byggrätter, högt belägna med utsikt över akvedukt och slussar. Stugorna kommer att utgöra ett attraktivt komplement till hotelldelen. Företaget kommer här att erbjuda särskilt boende för hundägare som är välkomna att ta med sig sin hund och dessutom få tillgång till stora skogsarealer där dessa kan ströva och träna sina hundar.

Den planerade investeringen omfattar nybyggnation av 12 stugor, på ca 22 kvm. Dessa stugor kommer en hög standard och kommer också att utrustas med toalett, dusch och trinett-kök samt tv och trädlöst internet. Varje stuga har fyra bäddar. Totalt i de 12 stugorna, 48 bäddar. Möjlighet till extrabädd finns.

Exklusivt boende
Önskar man som gäst ”det lilla extra” vad gäller boende kan man med fördel välja att bo i Villa Visitor, fd disponentvillan, som numera ingår i företagets fastigheter. Boytan är på 185 kvm i gammal stil, belägen 15 m från Dalslands kanal.
Brovaktens Villa ligger 50 meter från Dalslands kanal och akvedukten i Håverud. Den är på 80 kvm med tre sovrum med dubbelsängar, vardagsrum, kök, toalett och dusch.

Alphyddan & Gökboet: Senaste tillskotten vad gäller boende, både med en strålande utsikt över Dalslands kanal. I stugorna finns 3 bäddar, dusch, toalett och kokmöjligheter. Stugorna hyrs i första hand ut veckovis, men kan också hyras dygnsvis.
För den som föredrar ett enklare boende finns det 2 och 4 bäddsrum i restaurangfastigheten.

The Visitor Hundaktiviteter
The Visitor´s klubbläger, träningsläger, kennelläger eller över huvud taget olika hundaktiviteter har blivit en stor succé. The Vistitor inbjuder till ett bra hundvänligt boende, bra träningsmarker och en överhuvudtaget fantastisk miljö. Dessutom låter man Er skämmas bort med god mat. Allt är som man säger ”Förpackat i en korg av kunskap, omtanke och service” Om Ni är en stor eller liten grupp spelar ingen roll, The Visitor anpassar sig efter Era önskemål! Om ni skulle behöva en instruktör så hjälper The Visitor till med det också!
Mer information får ni på vår hemsida.