Ons 17 apr / År 42 / Nr 1 2024

Upplev Gotland i sommar

Vill man boka ett tillfälligt boende på Gotland är GotlandsResor AB i Visby rätt företag att vända sig till.
Företaget har specialiserat sig på möten, grupp-, buss- och skolresor till Gotland.

GotlandsResor, som idag är ett helägt dotterbolag till Rederi AB Gotland, är ett av Gotlands ledande företag inom besöksnäringen med 24 året runt-anställda. Under vår- och sommarsäsongen utökas personalstyrkan till ett hundratal.
När bolaget bildades 1972 var huvudinriktningen resebyråverksamhet då man sålde boende och resor till och från ön.
– Verksamheten har genom åren utvecklats och företaget äger respektive driver idag egna anläggningar, berättar Carina Hammander, VD på GotlandsResor AB.
1994 startade GotlandsResor i egen regi HamnHotellet med 80 rum centralt i Visby hamn. Idag heter hotellet Visby HamnHotell och kan stoltsera med 208 rum.
Hotellet byggdes ut 2004 och 2009 och håller idag en 3-stjärnig standard med två restauranger och konferensfaciliteter. Hotellet kan ta emot cirka 450 gäster.

En naturskön semesterby
GotlandsResor äger också Gustavsvik Semesterby, som tillhandahåller fritidsvåningar och stugor. Anläggningen har en kapacitet på 360 bäddar och ligger naturskönt vid havet endast tre kilometer norr om Visby ringmur.
Bolaget ansvarar även för driften av lägenhetshotellet på Volontärgatan i Visby med 120 enrumslägenheter.
GotlandsResor är specialiserat på möten, grupp-, buss- och skolresor till Gotland i egna och andras anläggningar. Man bokar även paketresor till och från Gotland.
– Vi deltar också i projektet Bondestugan, som är ett samarbete med gotländska lantbrukare. Idén är att producera kvalitétsstugor med gotländska förtecken, berättar Carina Hammander.
Idag finns 24 stugor runt om på Gotland och nya stugor byggs kontinuerligt.

Destination Gotland
GotlandsResors produkter och anläggningar marknadsförs och säljs via den gemensamma säljkanalen www.destinationgotland.se genom ett bokningsverktyg som tillhandahålls av Gotland Promotion AB. Här finns över hundra olika leverantörer från rese/besöksnäringen på Gotland anslutna och bokningsbara via en och samma bokningskanal.
Carina Hammander säger:
– Som delägare i Gotland Promotion lägger vi mycket kraft på den gemensamma försäljningskanalen www.destinationgotland.se. Vi vill vara med och bidra till att våra besökare ser enkelheten i att boka Gotland på ett och samma ställe. Gästerna ska inte behöva surfa runt på olika hemsidor utan här hittar de vad de söker i en och samma butik.
GotlandsResor har även kvar en del av den ursprungliga resebyråverksamheten, dels som callcenter för Destination Gotland och dels som callcenter för Gotland Promotion.