Sön 14 apr / År 42 / Nr 1 2024

Vadstena Klosterhotel – Sveriges mest spännande hotell!

Vadstena Klosterhotel värnar om den unika, medeltida atmosfären där ortens historiska arv återges överallt. Samtidigt är hotellet en modern weekend- och konferensanläggning med bästa tänkbara möjligheter för avkoppling, inspiration och rekreation. Med en engagerad personal ordnar man det mesta, från konferenser med spännande kringaktiviteter till sagobröllop.

I det forna Birgittaklostrets byggnader från 1200- och 1300-talen ryms idag Vadstena Klosterhotel, ett av landets mest upplevelserika hotell som dessutom genomsyras av personlighet och närhet till gästerna.

Från skridskor till vinprovning
Gångavståndet till Vättern, med möjlighet till bad och egen brygga, samt närheten till alla kulturella sevärdheter, gör Vadstena Klosterhotel en idyllisk tillflyktsort för både weekend- och affärsgäster. Här erbjuds förutom attraktiva övernattningspaket även en rad olika aktiviteter genom hotellets olika samarbetspartners.
Aktivitetsprogrammen varierar med årstiden, men varför inte prova långfärdsskridskor eller en äventyrsspäckad ridtur på islandshäst? Andra populära aktiviteter är medeltida middag, nattvandring på Vadstena slott, whisky-, cognacs- eller vinprovning i vinkällaren, bilkörning på Mantorp Park, medeltida tävlingar samt kvällskonsert i Klosterkyrkan.

Perfekt för bröllop
Hotellet ligger mitt i en grönskande park och i direkt anslutning till Vadstena idylliska centrum, samt mittemot Birgittasystrarnas kloster. Läget kan inte vara bättre – platsen är med sin historiska koppling och fantastiska charm perfekt för bröllopsfesten. Tack vare goda kommunikationer når gästerna snabbt och lätt hotellet, med Linköpings flygplats inom en timme.

Steget före med upplevelser
Vadstena Klosterhotel har en egen vinkällare, komplett med heltidsanställda vinprovare. Man samarbetar med små och personliga vinproducenter som Kloster & Ström vinhandel. Tillsammans arbetar man för att göra vinkulturen till något som känns igen och uppskattas av både lokalbor och långväga gäster. Det handlar återigen om upplevelsen, och här ligger Vadstena Klosterhotel helt klart steget före.

Urmas Peterhoff
Maria Lind