Lör 20 apr / År 42 / Nr 1 2024

Världsunik terapi för ett friskare liv

En reglerande terapi som stödjer kroppens grundläggande fysiologiska processer och därmed stimulerar självläkningen – är det möjligt? Ja, med BEMER. Med unikt världspatent stödjer BEMER kroppens mikrocirkulation, och bidrar till ökad syre- och energiförsörjning i vävnaden vilket stärker immunförsvaret och ger oss ett förbättrat skydd mot fria radikaler. Rent förenklat handlar det om optimering av vårt eget försvar och en snabbare läkningsprocess.

Erica Bjurström och Mikaela Kluge har byggt upp företaget Time Out Studio, etablerat 2003. Verksamheten grundas på en ambition om att hjälpa människor få ett bättre liv genom att erbjuda en produkt och metod som verkligen fungerar – BEMER är en bra grund för den som verkligen vill bli frisk med bestående resultat.

Vetenskapligt bevisat
BEMER stimulerar kroppens självläkningsprocess och boostar ämnesomsättningen. Många människor tror helt felaktigt att de måste leva med sina smärtor. Vetenskapliga studier visar att BEMER stödjer läkning och förbättrar behandlingsresultat för ett flertal åkommor på mycket kort tid.
– Läktiden för exempelvis frakturer uppskattas gå upp till 40 procent fortare med BEMER. Det är även bevisat att BEMER skärper koncentrationsförmågan och därför köps den in av arbetsgivare som vill stötta personalen och optimera arbetsplatsens kapacitet , berättar Mikaela Kluge.

En metod för alla
BEMER är en versatil produkt för hela kroppen som kan användas av alla oavsett åkomma och ålder. En speciell variant, BEMER VET, kan användas för att behandla allt från små husdjur som katt och hund till ridhästar och boskapsdjur. Eftersom grundprinciperna är desamma gällande hälsa och välbefinnande spelar arten ingen roll – det handlar istället om stimulans av fysiologiska och kemiska processer i kroppen, något som allt levande har nytta av.
– BEMER kan även användas för att hjälpa för tidigt födda barn, de måste få rätt behandling för att bli starka och klara sig, förklarar Erica Bjurström, som själv behandlat sin dåliga rygg med BEMER. Idag är hon helt frisk.
BEMER är inte trolleri – det handlar om att stimulera kroppens eget försvar och mekanismer som får oss att må bra. Resultatet är enastående. Man får mer energi och en optimal livskvalitet.
– Vare sig man har som främsta mål att förbättra sin prestationsförmåga, behålla sin hälsa eller bli frisk är BEMER en bra grund att bygga vidare på, konstaterar Mikaela.

Världsatlet om BEMER: ”Mycket positiva resultat”
BEMER kan användas för friskvård och rehabilitering hos företag, landsting, vårdcentraler och inom idrottsrörelsen. Clas Björling är Sveriges kanske mest vältränade atlet. Efter en lång tid av intensiv träning sa kroppen ifrån – Clas hade blivit övertränad och utbränd.
– Nu är han på väg tillbaka, tog SM guld i Kalmar 2009 och är åter på banan i internationella tävlingssammanhang, berättar Mikaela.
Clas har använt BEMER sedan 2007 och har uttalat sig om metoden generellt, där han beskriver att han fått mycket positiva resultat.