Mån 15 apr / År 42 / Nr 1 2024

YIT satsar målmedvetet på det lokala

Hos YIT är det en uttalad strategi att företaget ska vara marknadsledande på varje ort där de etablerar sig. Nu senast stärker man sin kylverksamhet med nio nya anställda på Gotland.

YIT är en stor koncern som sträcker sig över hela vårt avlånga land, från Ystad i söder till Kiruna i norr, totalt finns det runt 4500 anställda. På Gotland är man nästan 80 stycken personer och finns etablerat på två orter på ön, Visby och Hemse. Inom företaget är kompetens- och arbetsområdet är brett. Det handlar bland annat om el-, ventilations-, och rörinstallationer. Men även automation, kylanläggningar och fastighetsskötsel samt förvaltning av fastigheter ingår i företagets arbetsflora. Det senaste tillskottet kom i början av maj månad när YIT gjorde ett företagsförvärv och köpte upp Johnson Control (före detta York) och således utökade sin kylverksamhet med nio nya medarbetare på Gotland.

Vi satsar oerhört målmedvetet på att växa lokalt och på varje ort där vi etablerat oss ska vi vara marknadsledande, säger Anders Buskas, filialchef på Gotland.
Hos YIT står kunden i fokus. Bestående kundrelationer är en målsättning för företaget och ledord som ärlighet, lyhördhet och respekt är viktiga.
Utan kunden är vi ingenting. Precis som vår slogan säger ”Together we can do it” är vi flexibla och raka och alltid öppna för nya möjligheter, säger Anders Buskas.

YIT drar även stor nytta av att vara en så stor och etablerad organisation. Att företaget har en stabil ekonomi och en slimmad organisation gör att även det lokala arbetet underlättas.
Den ena handen vet vad den andra gör. Vår organisation och struktur supportar vår verksamhet och ser till att kunden får rätt kvalité på leveranserna till rätt pris, säger Anders Buskas.
Företaget erbjuder något de kallar Serviflex, ett flexibelt modulsystem som baseras på mångårig erfarenhet och kontinuerlig utveckling. Serviflex ger kunden en möjlighet att köpa precis vad den behöver. Alla tekniska installationer, som exempelvis värme, larm och rör, samlat i ett enda skräddarsytt, serviceavtal. Kunden får då en kontaktperson inom företaget och specialkompetens inom alla de tekniska områden som behövs.

– Säg att du ska bygga ett hus. Anlitar man då oss behövs det ingen annan underentreprenör överhuvudtaget. Det räcker med att någon bygger stommen till huset, sen kommer YIT dit och installerar allt som behövs tillsammans med en byggentreprenad. När huset är färdigbyggt kan vi även sköta om och förvalta det, säger Anders Buskas.