Tis 5 jul / År 40 / Nr 3 2022

Skellefteå Stadshotell utvecklar bra till ännu bättre

Skellefteå växer. Både i invånarantal och som företagarkommun med många framstående exempel inom bland annat hållbart träbyggande och batteritillverkning. Skellefteå stadshotell svarar på den växande stadens behov vad gäller mötesverksamhet, konferenspaket och inte minst god mat i förstklassig miljö.

Hotellchef Johan Carlsten är född och uppvuxen i Skellefteå. Under de senaste 25 åren har han varit verksam inom hemkommunen i olika utvecklande roller, han känner det lokala näringslivet väl och brinner för att utveckla Skellefteå. Uppdraget som hotellchef för både anrika Quality Hotel Skellefteå Stadshotell och för Best Western Malmia Hotel passar honom perfekt.

– Jag drivs av utveckling och speciellt när det gäller utveckling av Skellefteå och våra lokala värden, säger Johan Carlsten.  

Allt handlar om bemötandet

Skellefteå Stadshotell har ambitionen att tillhandahålla Norrlands mest moderna möteslokaler, men att erbjuda toppmoderna faciliteter är bara en del av helheten som gör att stadshotellet är det självklara valet för företag och gäster som söker en dynamisk mötesplats med plats för kreativa tankar.

– Jag har själv rest mycket och samlat på mig erfarenheter från olika hotell under åren. Vad gör ett hotell till ett riktigt bra hotell? För mig handlar allt om bemötandet. Ofta vill man som gäst i en ny stad ha hjälp med att hitta, man vill ha tips på bra besöksmål och hur man enklast tar sig dit. Den som bäst kan svara på det är någon som känner staden och det lokala väl. Därför är vi på Skellefteå Stadshotell oerhört stolta över att ha många lokalbor bland personalen, förklarar Johan Carlsten.

Som en del av Nordic Choice har Skellefteå Stadshotell en tydlig inriktning där gästen alltid hamnar i första rummet. Ägaren Hilding Holmqvist är en välkänd norrlandsprofil som också sätter sin egen prägel på hotellet efter många decennier inom branschen.

– Holmqvist vet hur ett hotell ska drivas och han värnar samtidigt om det lokala, påtalar Johan Carlsten. Det märks tydligt i hur Skellefteå Stadshotell utvecklas nu, där målet är att vara ett klassiskt stadshotell med bästa bemötande och med ett erbjudande som passar alla – såväl affärsgäster som fritidsresenärer. Vi vässar vår profil genom att förädla våra bästa sidor.

Startklara med starkt erbjudande

För att frigöra kraft för att förädla det som hotellet är bäst på har ett antal beslut tagits. Stadshotellet kommer inte att återinföra lunchserveringen utan i stället fokusera på en väl tilltagen frukostmeny och á la Carte. Lunch kan självklart bokas i samband med konferenser men kommer inte att vara ett dagligt inslag för allmänheten. Det har också beslutats att stänga nattklubben.

– Att ha bra mat är minst lika viktigt som att ha komfortabla och välutrustade mötesrum. Konferensgästerna bokar ofta både möteslokal och middag, då gäller det att allt är på topp. I dag räcker det inte med att kunna erbjuda modern mötesteknik. Det kan alla. Vi utmärker oss genom att ha attraktiva komplement där bra mat är det centrala tillsammans med det bästa bemötandet, understryker Johan Carlsten.

Skellefteå kommer att bli ett centrum för utveckling av gröna innovationer och hållbara lösningar för framtiden. Det vittnar stundande investeringar inom näringslivet om. Det händer mycket i staden som bland annat kommer att medföra ett större behov av hotell- och konferensverksamhet. Skellefteå Stadshotell står startklara med ett starkt erbjudande.