Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Tillväxtresa för bemanningsföretag på Höglandet

Wikan Personal ger ett viktigt löfte redan i företagsnamnet: vi kan personal. Som rekryterings- och bemanningsföretag är Wikan Personal lite av en uppstickare i branschen. Istället för att fokusera på färdigsydda koncept och universallösningar ser man till de lokala förutsättningarna på varje ort.  

Vi ska vara en möjliggörare för fortsatt tillväxt i regionens företag, säger Leif Håkansson, konsultchef på Wikan Personal Höglandet.

Med kontor på 14 orter från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr möter Wikan Personal den lokala marknaden med lösningar som passar lokala behov. Långsiktiga och nära relationer är avgörande för framgång och det är så Wikan Personal har byggt sin organisation.

Lokalkännedom värderas högt

Om det är kunskap om den lokala marknaden och dess utmaningar och möjligheter som efterfrågas så är Wikan Personal rätt val. Värdet av kunskap om den lokala marknaden kan aldrig överskattas. Många verksamheter upplever en stor utmaning i samband med kompetensbristen. Som bemanningsföretag är Wikan Personals roll extra tydlig just nu – alltså i tider av kompetensbrist.

– Vi lever mitt på det Småländska Höglandet, som är känt för sin entreprenörsanda och där många företag funnits under flera generationer. Den berömda Gnosjöandan är fortsatt stark, industrin är fortsatt expansiv och det finns många möjligheter i den här regionen. Vi ska vara en möjliggörare för fortsatt tillväxt i regionens företag, säger Leif Håkansson, konsultchef på Wikan Personal Höglandet, med kontor i Eksjö och Vetlanda.

Många företagsledare oroar sig för den långsiktiga kompetensförsörjningen och ser den till och med som ett potentiellt hinder för fortsatt tillväxt. Wikan Personal strävar efter att vara en partner i såväl med- som motgång och kan med rätt bemanningslösningar bidra till att skapa tillväxt även under rådande kompetensbrist.

– När det gäller viktiga frågor som kompetensförsörjning och rekrytering bör ingenting lämnas åt slumpen. Visst kan man ha tur med sin rekrytering, men att enbart förlita sig på turen kan bli en kostsam affär i längden. Med experthjälp på hemmaplan kan långsiktiga kompetensbehov tryggas, menar Patrik Svensson Fröding, konsultchef på Vetlandakontoret.

På väg in i fler branscher

Kontoret i Vetlanda har nyligen tillsatt flera nya tjänster internt för att på ett ännu bättre sätt kunna möta de lokala företagens kompetensbehov, både vad gäller rekrytering och bemanning.

En framtidsambition är att utöka kontaktnätet och möta fler branschers behov. Många av de befintliga kunderna finns inom industrin, och här kommer Wikan Personal att fortsätta vara en pålitlig partner, men samtidigt vill man fortsätta utveckla sitt erbjudande på tjänstemannasidan.

– Vi kan med glädje konstatera att 2021 trots allt blev ett av våra absolut bästa år sedan starten 2013, men det finns mycket kvar att göra i vår region och vi kommer fortsatt jobba på vår tillväxtresa här. Framöver ska Wikan Personal vara en heltäckande partner för såväl industri- som tjänstebolag på Småländska Höglandet, avslutar Leif Håkansson.