Fre 24 maj / År 42 / Nr 1 2024

Det mesta inom bilar har RH:s Elektronik i Överkalix

Bilindustrin och dess verkstäder fortsätter att växa i Sverige. I Överkalix är det RH:s Elektronik som håller ställningarna. Det ägaren  Robert Hellström inte vet om bilar är inte värt att veta.

Robert Hellström håller koll på det mesta i bilvärlden.

Sedan lång tid tillbaka är han ägare till företaget RH:s Elektronik som hela tiden utvecklats och är bland annat heltäckande bilverkstad inom Bosch Car Service. Det betyder att man är den största oberoende bilverkstad-kedjan i världen.

- Hos oss kan man få hjälp med alla typer av bilreparationer och bilservice för samtliga märken – bensin, diesel och eldrivna bilar, säger Robert Hellström. RH:s elektronik i Överkalix har fyra anställda som är välutbildade tekniker.

Pandemin slog till

Som alla företag blev det väl en chock när Corona-pandemin slog till.

- Vi märkte faktiskt inte så mycket av det säger Robert. Men det är klart att våra kunder var mer försiktiga. De kom till oss med bilen dagen före och hämtade den sedan när det inte var så mycket folk. I verkstaden var det ju enbart våra tekniker som arbetade. Innan pandemin hade vi självklart flera besök. Men det var ju viktigt att följa reglerna som gällde när smittan var som värst. Men som sagt vi hade ändå bra med arbete. Robert Hellström poängterar dock att man inte vill ha igen pandemin på grund av det smittsamma läget.

Många fördelar med företaget

För att återgå till RH:s elektronik i Överkalix finns det många fördelat att välja den här bilfirman.

- En bra tumregel kan vara att kontrollera bilen inför vintern och sommaren eller innan man ger dig ut på semester-vägarna, säger Robert. Vi kan också utföra anpassad bilservice efter servicebok eller elektroniskt intervall.

Även om moderna bilar är högteknologiska finns det många mekaniska komponenter som utsätts för slitage under årens lopp. Som exempel avgassystem, stötdämpare, servosystem och hjullager. Även motorns mekaniska delar som kylsystem, insugnings-element och kam- och drivrem-satser fixar RH:s Elektronik.

- Vi utför också diagnos och kontroll av bilens elektronik med Bosch avancerade testteknik, säger Robert. Man använder bilreservdelar med Bosch-garanterad kvalitet. Det innebär att man får samma kvalitet som hos din märkesverkstad.

- När man kör bilen härifrån har man bibehållen nybilsgaranti, berättar Robert.

Bilverkstadskedja

Bosch Car Service bilverkstadskedja har över 15 000 bilverkstäder i hela världen.

Bosch samarbetar med oberoende kvalitetssäkrings-företag för kvalitetskontroll av företagen i kedjan. Kontrollen omfattar hela deras verksamhet och fungerar som en trygghet för kunderna till Bosch Car Service bilverkstäder.

- Vår bilverkstad inom Bosch Car Service, arbetar vi med kunskap från Bosch – världens största tillverkare av bildelar och system för bilindustrin, säger Robert.  Därmed kan vi erbjuda ett brett utbud av underhåll, kontroll, mekaniska bilreparationer och diagnos av elektronik både för bensin- och dieseldrivna bilar, säger Robert. Allt sköts nästan vi data idag. Tiderna har förändrats mot var det var förr, säger Robert som ser en fortsatt ljus framtid inom bilar och verkstäder.