Tor 29 feb / År 42 / Nr 5 2023

Lindbäcks Lastmaskiner fixar alla typer av markjobb

Gunnar tog över sin pappas firma Lindbäcks Lastmaskiner 1988, men hans erfarenhet från maskinbranschen sträcker sig från 70 talet. Sedan dess har han jobbat heltid inom branschen.

Gunnar Lindbäck i Överkalix är alltid beredd att rycka ut med en av sina maskiner.

Det handlar om olika typer av markanläggningsarbeten, asfaltering, trädfällning, snöröjning med mera, som han hjälper kunderna med. Till exempel då man skall bygga en husgrund och behöver hjälp med dränering, vilket är extra viktigt att det görs rätt då man ska bygga hus. Varje jobb kräver en unik anpassning eftersom det skiljer mellan byggnader eller olika typer av markförhållanden.

- Men det bara att höra av sig så fixar vi det, säger Gunnar.

Privata och företag

Gunnars firma har en stor kundskara, där man i huvudsak arbetar inom Överkalix Kommun.

- Tidigare hade vi vägarbeten och då var det en större omfattning geografiskt sett, säger Gunnar. Idag utförs arbeten åt bland annat Överkalix Kommun, diverse företag och privata kunder.

Arbete en livsstil

Gunnar ser tillbaka på många år som det blivit inom yrket.

- Det har blivit som en livsstil och det föll sig naturligt att jag skulle ta över efter min pappa, eftersom jag valde att bli egen företagare.

- Det har jag aldrig ångrat, säger Gunnar med ett leende. Kontakten med många kunder och de olika typer av jobb som de vill ha hjälp med är en utmaning och känns väldigt positivt. Idag har Gunnar två anställda på firman.

Pandemiåret

När Corona-pandemin slog till så märkte man egentligen inget av någon nertrappning.

- Det rullade på som vanligt, istället blev det en så kallad uppgång med ännu mer jobb. Vad gäller det höga bränslepriset, så hoppas Gunnar på en ändring.Det drabbar ju de flesta och kanske mest för oss som bor i glesbygden. Gunnars mål i sitt yrkesliv är att kunna fortsätta att ha ett arbete inom sin verksamhet och kunna bo kvar i Överkalix, som idag har cirka 3000 invånare.

Autism Helsida