Sön 14 jul / År 42 / Nr 3 2024

T.I’s Trä & Bygg för hemmet och företag

T.I’s Trä & Bygg är en av östra norrbottens största firma inom totalentreprenad för hemmet och företag. Man har 16 anställda, snickare och plåtslagare där det finns mångårig kompetens där man arbetar med olika typer av byggnadsprojekt.

Erik Isaksson vid Luleåkontoret.

- Vår kundkrets sträcker sig från privatpersoner till företag samt den offentliga sektorn, säger Tommy. Företagets säte finns alltså i Överkalix, men vi utför även arbeten utanför kommunen som exempelsvis iGällivare, Luleå och Kalix. TI’s Trä & Bygg erbjuder allt från byggritningar, konsultation, idéförslag till nybyggnation, ombyggnation och tillbyggnader med mera.

T.I’s Trä och Bygg växer

Överkalix byggföretag TI`s Trä & Bygg har sedan starten 1999, växt stadigt och dessutom utökat med  plåtslageriet T.I´S  Bygg och plåt och i dag har man 16 anställda.

- Det har gått över förväntat, säger Tommy Isaksson, som i början jobbade själv i företaget

- Nu är det frågan om en generationsväxling då båda mina söner tar över helt och hållet, säger Tommy, som ser fram emot sin pensionstid.

- Nu kommer jag att gå ner till halvtid på "40 timmar", säger Tommy med ett skratt. Det har blivit många timmar men så har det gått bra också. Dessutom har vi en filial i Luleå som den äldre sonen driver. Han gör även ritningar och konstruktioner åt olika företag.

- Vi sätter alltid kunden i fokus och gör vårt yttersta för att uppfylla deras önskemål, säger Tommy. Det är viktigt att ekonomiskt, tidsmässigt och framförallt kvalitetsmässigt se till att alla blir nöjda. Vi ser ljust på framtiden och räknar med fortsätta vår positiva utveckling.

200 kvadratmeter

Allt efter starten har det varit en lång resa för Tommy Isaksson.

2012 köpte han in ett plåtslageri med maskiner med en lokal på 200 kvadratmeter som låg 200 meter från deras hyrda lokal. Det var så den andra firman fick namnet T.I`s Bygg och plåt. Något år senare blev det ny utbyggnad för företaget med 800 kvadratmeter, plus 200 kvadrat för kontor och butik. Tommy fortsatte sin affärsidé och 2017 var det dags för ett nytt projekt då man tog över Rektab ventilationskanaler, (rektangulära)  kanalerna levereras i hela Norrbotten från Piteå i söder till Kiruna i norr vilket gjorde att man byggde ut ytterligare 140 kvadratmeter.

- Det har varit mycket arbete men så har det också givit ett bra resultat, säger Tommy. Företaget har en hemsida (www.tistra.se) som ständigt uppdateras med detaljerad information om företaget.

Autism Helsida