Tor 20 jun / År 42 / Nr 3 2024

Beijer ser fram emot nybyggda och större lokaler

De senaste årens byggboom i Vaggeryd har skapat en mycket hög efterfrågan på nästan alla typer av byggmaterial. Expansion är ett måste för Beijer Byggmaterial, som under året kommer att flytta in i en helt nybyggd filial i samma fastighet som Happy Homes strax utanför Vaggeryd.

Det är i första hand professionella kunder som vi expanderar tillsammans med, säger Bengt Carlsson, filialchef på Beijer Byggmaterial i Vaggeryd.

Det har kanske aldrig byggts lika mycket i Vaggeryd som det görs nu. Bostadsmarknaden är glödhet och det byggs nya bostäder i snabb takt. Intresset är fortsatt stort även bland företagsetableringar, inte minst bland logistikverksamheter.

Fler inser fördelarna med Vaggeryd

Mycket är på gång samtidigt just nu. Det satsas bland annat just nu på att bygga ut logistikcenter mellan Jönköping och Vaggeryd, något som i sin tur kommer att generera väldigt många nya arbetstillfällen i regionen.

– Att fler upptäcker fördelarna med Vaggeryd är oerhört positivt för oss och vår verksamhet, då vi i stor utsträckning förser de lokala byggbolagen med material. Vi har även en växande andel privatkunder men det är i första hand professionella kunder som vi expanderar tillsammans med, säger Bengt Carlsson, filialchef på Beijer Byggmaterial i Vaggeryd.

Nytt byggvaruhus mot slutet av 2022

Den under de senaste åren kraftigt ökande efterfrågan har skapat möjligheter för Beijer att expandera och så småningom även växa ur befintliga lokaler i centrala Vaggeryd. Mot slutet av året kommer man således att flytta in i helt nybyggda och större lokaler en bit utanför staden.

– Vi kommer att etablera den nya filialen vägg i vägg med Happy Homes, som bygger den nya fastigheten. Tillsammans med dem har vi nu möjligheten att bygga ett starkt kluster för professionella byggföretag som vill handla allt på ett ställe. Vi ser mycket positivt på att få fortsätta utveckla vårt erbjudande i den nya filialen, säger Bengt Carlsson.

Beijer förespråkar ordning och reda genom hög tillgänglighet, vilket gör det enklare för kunderna att planera sina projekt. Det nya byggvaruhuset ska välkomna kunder från hela regionen – gamla som nya, med en ytterst välsorterad och serviceinriktad butik.