Ons 22 maj / År 42 / Nr 1 2024

Hela Norrbottens bilverkstad

RH:s Elektronik i Överkalix är en del av världens största oberoende bilverkstadskedja, Bosch Car Service. Det ger företaget en unik ställning på marknaden och är också anledningen till att RH:s Elektronik är hela Norrbottens bilverkstad.

Robert Hellström, RH:s Elektronik i Överkalix.

Ägaren Robert Hellström vet allt som är värt att veta om bilar, nya som gamla. Det är gedigen kompetens och en hel del hårt arbete som ligger bakom framgångarna med RH:s Elektronik, som idag är en av Norrbottens främsta och mest heltäckande bilverkstäder.

Alla typer av reparationer

Alla typer av reparationer, för alla märken och för alla typer av drivlinor, kan utföras i RH:s Elektroniks verkstad i Överkalix. Robert är inte speciellt rädd för den stundande lågkonjunkturen, eftersom bilar behöver servas och repareras oavsett.

– Samhället kommer att fortsätta snurra både under och efter lågkonjunkturen, precis som det gjort under och efter pandemin. Då såg vi inte heller någon nedgång. Alla måste kunna ta sig till och från en plats till en annan, och i vårt län är det i huvudsak med egen bil det sker, kommenterar Robert.

Det kommer alltid att finnas behov av att kontrollera bilen inför besiktning, och för den som inte blev godkänd kan RH:s Elektronik hjälpa till att utföra de åtgärder som behövs för att släcka 2:an. Företaget utför även anpassad bilservice efter servicebok eller elektroniskt intervall.

Reparerar högteknologiska bilar

Elbilen är här för att revolutionera. Än så länge är antalet elbilar relativt få i Norrbotten, men utvecklingen går mot att fler kommer att byta ut fossildrivna bilar mot de mer hållbara eldrivna alternativen. 

Även om moderna bilar är högteknologiska finns det många mekaniska komponenter som utsätts för slitage under årens lopp. Som exempel avgassystem, stötdämpare, servosystem och hjullager. Även motorns mekaniska delar som kylsystem, insugnings-element och kam- och drivrem-satser fixar RH:s Elektronik.

– Vi utför också diagnos och kontroll av bilens elektronik med Bosch avancerade testteknik, säger Robert, och tillägger att verkstaden använder bilreservdelar med Bosch-garanterad kvalitet. När man kör bilen härifrån har man bibehållen nybilsgaranti, vilket är en enorm konkurrensfördel för RH:s Elektronik.

Genom att vara en del av den globala organisationen för Bosch Car Service är RH:s Elektronik en av 15 000 bilverkstäder som kan lämna nybilsgaranti, kvalitetssäkra alla reparationer och använda hela Bosch Car Services sortiment av reservdelar.