Lör 2 mar / År 42 / Nr 5 2023

Överkalix rör fixar det mesta

I Överkalix fixar företaget Överkalix Rör och VVS det mesta inom värme, vatten och sanitet. Det är inte vilket företag som helst. Man har otroligt många år på nacken då det grundades redan 1937. Det man inte vet om rör och vvs är inte värt att veta.

Vi installalerar, renoverar, underhåller och gör akuta lagningar, säger Jonas Hansson.

För tre år sedan tog Jonas Hansson över firman Rör och VVS i Överkalix och i år fyller företaget 85 år. Man har behållit samma företags namn och samma lokaler och telefonnummer i alla år.

I dag har han en medhjälpare där man bland annat annat arbetar med värme, vatten och sanitet.

- Med ett brett tjänsteutbud är vi en heltäckande leverantör för den lokala marknaden, säger Jonas, som brinner för att leverera högsta kvalité till privatpersoner och företag.

- Vi är auktoriserad installatör och hjälper med allt ifrån planering till inköp av produkter och installation. Tillsammans erbjuder vi svensktillverkade paketlösningar för enskilda avlopp med 10 års funktionsgaranti, säger Jonas. Man utför även service och akuta lagningar på enskilda avlopp oberoende av fabrikat.

- Vi har en ångpanna som vi tinar till exempel vägtrummor och andra frysta saker, tinar gjutformar på byggen gatbrunnar och dagavlopp som är frysta på vårsidan

Renoveringar

Nu har Jonas haft företaget i mer än tre år och inte märkt någon minskning gällande arbetet, Inte ens när pandemin slog till.

- Det gick över förväntan, säger Jonas som påpekar att oavsett hur litet eller stort behov kunden har kan vi hjälpa dig. Vi utför såväl installationer i nyproduktion eller renoveringar samt underhåll och akuta lagningar. Oavsett om man behöver en ny blandare i köket eller ett helt nytt värmesystem så finns företaget alltid för kunden.

- Kort och gott kan man säga att vi hjälper till när det blir rörigt, säger Jonas.

Värmesystem

Rörfirman har många strängar på sin lyra. Oavsett om man söker värmesystem till villa, fritidshus, garage eller stall så har man lösningen till kunden.

- Vi utför allt från behovsanalys och borrning av jordvärme till installation, underhåll och service.

Vattenanalys

Överkalix rör är också experter på att borra nya samt underhålla befintliga enskilda brunnar.

- Vi hjälper även att säkerställa kvalitén på dricksvattnet kundernas brunnar.

- Det är ju en viktig del med vattenanalys till installation. Tillsammans med Aqua Experten kan företaget erbjuda högsta kvalité av vattenrening med goda garantier på produkter och utfört arbete.

- Allt för att våra kunder skall bli nöjda, säger Jonas Hansson. På hemsidan www.overkalixrorvvs.se finns en detaljerad information om företaget och dess tjänster.