Sön 14 jul / År 42 / Nr 3 2024

”Vi hjälper och tar vara på varandra i Överkalix”

På Storgatan 57 i Överkalix ligger frisör- och skönhetssalongen Saxess by Veronica. Efter en lugn period under pandemin har salongen under det senaste året i princip varit fullbokad varje dag, något som ägaren Veronica tillsammans med kollegan kunnat glädja sig åt.

Vi vill lära känna våra kunder och erbjuda det absolut bästa för dem, säger Veronica som driver salongen.

Veronica Bjälmsjö äger och driver Saxess by Veronica sedan ett antal år tillbaka, idag med en kollega som hyr frisörstol i salongen. Enkelhet och engagemang präglar verksamheten.

– Det fungerar mycket bra med bara en inhyrd frisör och vi värnar om närhet och småskalighet där vi har en god stämning i salongen som våra kunder kan känna och uppskatta. Vi vill lära känna våra kunder och erbjuda det absolut bästa för dem, säger Veronica. 

Utöver klipp, färg och andra frisörtjänster erbjuds även färgning av bryn och fransar, samt lash- och browlift, som är en populär teknik för att framhäva naturliga bryn och fransar på ett skonsamt sätt.

– Vi har genomgått en väldigt annorlunda period i samband med pandemin, som till en början oroade alla som drev företag och som för oss på salongen innebar många långa fikastunder. Sedan januari i år har vi haft fler bokningar än någonsin och knappt hunnit ta en kopp tillsammans alls, fortsätter Veronica.

Alla känner alla

Det verkar inte heller som att intresset för att fixa hår och fransar i Överkalix kommer att avta. I den lilla kommunen finns fyra frisörsalonger inom kort avstånd från varandra och god samverkan råder mellan samtliga.

– Det är en stor fördel att bo och driva företag i en kommun där alla känner alla och där det är nära till allt. Nästan allt finns inom gångavstånd, vilket naturligtvis underlättar livspusslet med barn, skola, arbete och fritid, säger Veronica, som själv har två små barn och som upplever att samarbetet med förskolan är fantastiskt.

– Jag tror personligen att det är kommunens storlek som är fördelen här. Vi hjälper varandra och tar vara på varandra i Överkalix. Det finns en stor trygghet i det. Samma är det i fråga om samarbete mellan kommun och företag.

Stark samverkanskultur

Vägen in till kommunen är kort. Enligt Veronica råder det också en god stämning i kommunen över lag, med en stark samverkanskultur som gynnar alla typer av verksamheter. Utvecklingspotentialen för det egna företaget ser hon som mycket god. Avslutningsvis säger Veronica:

–  Jag upplever att Överkalix är småföretagarnas kommun. Här finns det en stark vilja att utveckla och underlätta för oss som driver företag, och inte minst en lösningsorienterad mentalitet som gör vardagen mycket enklare.