Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Trivsel och bra mötesplatser viktigast för Quality Hotel i Växjö  

Växjö har ett mycket fördelaktigt läge mitt i södra Sverige. Hit kommer många som är på väg någonstans, mot någon av storstadsregionerna till exempel, samt många som ska besöka något av Växjös många evenemang, företag eller Linnéuniversitetet. Växjö är också en levande stad med en för sin storlek mycket stark restaurang- och nöjeskultur.

Hotellet är en av stadens största anläggningar och har alla bekvämligheter som man kan förvänta sig av ett modernt hotell, såsom pool, bastu, gym och konferensrum i olika storlekar.

Växjö har haft en konstant befolkningstillväxt under de senaste 30 åren, vilket är ovanligt för en småstadsregion. Det visar också på stadens attraktivitet, livskraft och inte minst vart staden är på väg. Växjö har helt enkelt en tillväxt som liknar storstadsregionernas, och därmed kan man som besökare också förvänta sig en större upplevelse när man besöker staden.

– Vi ser en fortsatt stark tillväxtrend i Växjö, både inom näringslivet och befolkningsmässigt. Tack vare Linnéuniversitetet har vi ett stort antal studenter i staden och det bidrar i sin tur till att det utvecklas nya mötesplatser som caféer och restauranger med spännande koncept. Vi har även för avsikt att utveckla vårt restaurangkoncept inom kort, för att möta en bredare målgrupp omfattande såväl hotellgäster som växjöbor, säger Göran Ivansson, hotellchef på Quality Hotel Royal Corner i Växjö.

Trivsel i första rummet

På Quality Hotel Royal Corner bor man som gäst mycket bra, med hög komfort och bästa läge. Hotellet ligger i centrala Växjö med gångavstånd till mycket av stadens kulturliv, sevärdheter och evenemangsarenor. Anläggningen är samtidigt en av stadens största och har alla bekvämligheter som man som gäst kan förvänta sig av ett modernt hotell, såsom pool, bastu, gym och konferensrum i olika storlekar.

– För oss är det viktigt att gästerna trivs och känner sig omhändertagna, betonar Göran Ivansson. Att arbeta för trivsel har högsta prioritet. Vi är också måna om att tillhandahålla mötesplatser. På hotellet finns ett antal mötesrum i olika storlekar där det största rymmer upp till 140 deltagare och de minsta är grupprum för mindre sällskap. Dessutom har vi generösa gemensamma ytor för informella möten och mingel, till exempel en större lobby.

Fler besöksanledningar för Växjö

Växjö är inte en särpräglad sommarstad utan mer av en evenemangs- och idrottsstad. Det tycks finnas en tradition av att skapa bra event som år efter år lockar besökare. Ett starkt näringsliv, mycket idrott och andra arrangemang ger hotellen i staden en ganska jämn beläggning året om.

– Det finns mycket som kan vidareutvecklas och stärkas i takt med att staden växer. För egen del kommer vi som tidigare nämnt att fokusera mycket på ett nytt restaurangkoncept som vi hoppas på att kunna lansera under året. Vi kommer också att börja skissa på en utveckling som ligger i linje med att skapa fler besöksanledningar för Växjö som evenemangsstad, säger Göran Ivansson.