Lör 20 jul / År 42 / Nr 3 2024

Det mesta inom bilar har RH:s Elektronik i Överkalix 

Bilindustrin och dess verkstäder fortsätter att växa i Sverige. I Överkalix är det RH:s Elektronik som håller ställningarna. Det ägaren Robert Hellström inte vet om bilar är troligtvis inte heller värt att veta. 

RH:s Elektronik är en heltäckande bilverkstad inom Bosch Car Service.

Sedan lång tid tillbaka är Robert Hellström ägare till företaget RH:s Elektronik, ett företag som hela tiden utvecklats och som är en heltäckande bilverkstad inom Bosch Car Service. Det betyder att RH:s är en del av den största oberoende bilverkstadskedjan i världen. 

– Hos oss kan man få hjälp med alla typer av bilreparationer och bilservice för samtliga märken – bensin, diesel och eldrivna bilar, säger Robert Hellström.

RH:s elektronik i Överkalix har fyra anställda som samtliga är välutbildade tekniker. 

Pandemin slog till 

För de flesta företag blev det en chock när pandemin slog till, hur gick det för RH:s Elektronik?

– Vi märkte faktiskt inte så mycket av det, säger Robert. Men det är klart att våra kunder var mer försiktiga. De kom till oss med bilen dagen före och hämtade den sedan när det inte var så mycket folk. I verkstaden var det ju enbart våra tekniker som arbetade. Innan pandemin hade vi självklart fler besök. Men det var viktigt att följa reglerna som gällde när smittan var som värst, men som sagt vi hade ändå bra med arbete.

Många fördelar med företaget 

Det är en god idé att välja RH:s Elektronik för alla typer av reparationer, service samt underhåll, och det av flera anledningar.

– En bra tumregel kan vara att kontrollera bilen inför vintern och sommaren eller innan man ger sig ut på semestervägarna, säger Robert. Vi kan också utföra anpassad bilservice efter servicebok eller elektroniskt intervall. 

Även om moderna bilar är högteknologiska finns det många mekaniska komponenter som utsätts för slitage under årens lopp. Som till exempel avgassystem, stötdämpare, servosystem och hjullager. Även motorns mekaniska delar som kylsystem, insugningselement samt kam- och drivremssatser fixar RH:s Elektronik. 

– Vi utför även diagnos och kontroll av bilens elektronik med Bosch avancerade testteknik, fortsätter Robert. Det innebär att vi använder bilreservdelar med Bosch-garanterad kvalitet, det vill säga samma höga kvalitet som hos en märkesverkstad. När man kör bilen härifrån har man bibehållen nybilsgaranti.

Världens största bilverkstadskedja 

Bosch Car Service bilverkstadskedja har över 15 000 bilverkstäder i världen. Bosch samarbetar med oberoende kvalitetssäkringsföretag för kvalitetskontroll av företagen i kedjan. Kontrollen omfattar hela verksamheten och fungerar som en trygghet för kunderna till samtliga av Bosch Car Service bilverkstäder. 

– Eftersom vi arbetar med världens största tillverkare av bildelar och system för bilindustrin kan vi erbjuda ett brett utbud av underhåll, kontroll, mekaniska bilreparationer och diagnos av elektronik både för bensin- och dieseldrivna bilar. Dessutom är det mesta digitalstyrt idag, tiderna har förändrats mot hur var det var förr, säger Robert, som ser en fortsatt ljus framtid inom bil- och verkstadsbranschen.