Mån 24 jun / År 42 / Nr 3 2024

ICA Nära Virsbo är det bästa alternativet

Den lilla orten Virsbo i Surahammars kommun är en riktig landsbygdsidyll som lockar många besökare under årets sommarmånader. Allt fler väljer dessutom att besöka orten året om efter att ha investerat i lantställen och fritidshus. De flesta besöker även ICA Nära Virsbo som är ortens välsorterade mataffär.

Närhet, tillgänglighet och enkelhet präglar ICA Nära-butiken i Virsbo. Butiken är mycket serviceinriktad och har ett brett utbud inklusive bakeoff, salladsbar och möjlighet att beställa tårtor via en samarbetspartner. Tack vare det stora utbudet kan man utan överdrift säga att ICA Nära kan tillhandahålla nästan allt och därmed bespara Virsbos invånare onödiga resor till större orter bara för att handla.

Allt för att höja servicenivån

Under 2019 genomfördes ett större renoveringsprojekt i butiken för att göra de redan generösa ytorna ännu mer attraktiva och tillgängliga.
En av de senaste investeringarna var en ombyggnation av lagerytan för att utöka butikens post- och paketservice. Butiken är sedan länge ombud för Postnord, Apoteket och Systembolaget, och under hösten 2020 utökades det med DHL och DBSchenker.
– Vi gör allt för att höja vår servicenivå. Det ska vara enkelt att välja vår butik och alla ska känna sig välkomna hos oss, säger Oscar Wallén, som äger och driver ICA Nära i Virsbo sedan några år tillbaka.

Det bästa alternativet

Eftersom ICAs butiker inte är toppstyrda präglas de lokala butikerna ofta av ett genuint engagemang för orten och för alla som bor i området. Det är kännetecknande för ICA Nära Virsbo.
Oscar Wallén har ett tydligt engagemang som genomsyrar hela butiken. Han är även noga med att kommunicera värderingar som han själv och personalen står för, och allt handlar om att visa att butiken verkligen är öppen för alla.
– Jag vill driva butiken baserat på en strävan efter att vara det bästa alternativet. Att värna om det lokala är viktigt, men jag vill samtidigt att kunderna ska välja oss för att vi helt enkelt är bäst. Vi ska ha bäst varor till bäst pris, ha den bästa servicen och det bästa kundbemötandet.

Uppskattar friheten i ICAs koncept

Ett exempel som visar att ICA Nära Virsbo är en ytterst serviceinriktad butik är att man tar in varor som efterfrågas lokalt. Det finns därför ett rikt utbud av finska matvaror i det ordinarie sortimentet, och kunder som efterfrågar en viss vara kan oftast hitta den på hyllan efter några dagar.
– Jag valde att bli ICA-handlare eftersom jag uppskattar friheten i ICAs koncept. Det finns ett stort utrymme för att vara kreativ och driva butiken på ett sätt som passar mig och mina värderingar. Tillsammans med min personal satsar jag på ständig utveckling av butiken och sortimentet, och naturligtvis även kundbemötande och service, säger Oscar Wallén.
Det finns inga genvägar om man ska vara det bästa alternativet. ICA Nära Virsbo kommer även fortsättningsvis att vara en butik som är öppen för alla, med hög tillgänglighet och service – med andra ord ett enkelt val för alla som bor i samt besöker trakterna kring Virsbo.

MotorHalland
Clarion Magasinet