Lör 2 mar / År 42 / Nr 5 2023

En hyllning för motorintresserade från hela Västsverige

MotorHallands superanläggning med kundorienterade utställningshallar för de senaste koncepten från Volkswagen Personbilar, Volkswagen Transportbilar, Skoda, SEAT, CUPRA och Audi Service öppnade som planerat den 7 september 2020.

Våra transportbilssäljare från vänster: Niklas Fagerström och Bengt-Göran Hellholm.

Trots att det inte blev något stort öppningsfirande på grund av omvärldens rådande situation så kunde MotorHalland inviga sin nya, toppmoderna bilhall på Flygstadens handelsområde i Halmstad enligt plan. Anläggningen markerar MotorHallands framtidstro i regionen och är i sig lite av en hyllning för motorintresserade från hela Västsverige.

Att vara kundorienterad

MotorHallands satsning bidrar till att lyfta både regionen och de bilmärken som representeras. Själva anläggningen är en av Europas mest moderna och definitivt den mest kundvänliga tack vare generösa visningsytor och hög personaltäthet. Det är högsta tillgänglighet och service som gäller.
– Vi har förmånen att vi utgår från en region där man uppskattar bilens betydelse för näringslivets utveckling bland annat. Eftersom det rör sig mycket människor i regionen så har vi ett stort potentiellt kundunderlag. Med den nya anläggningen kan vi verkligen fånga intresset hos en väldigt bred målgrupp som uppskattar vår höga servicenivå, säger Mattias Frediner, som ansvarar för företagsförsäljningen.
Att vara kundorienterad inom bilbranschen handlar om att veta vad kunden verkligen vill ha och behöver. Även om man idag kan bygga sin egen bil på nätet så är det till sist det personliga mötet och känslan som avgör. Det gäller inte minst för företagskunder, som ofta har bilen som sin arbetsplats.

Enklare bilägande med allt samlat

Fastigheten är på omkring 12.000 kvadratmeter och omfattar administration, bilhall, serviceverkstad, en stor rekond, däckhotell, biluthyrning och en egen plåt- och lackverkstad. Det märks att man gjort allt för att samla all kompetens under samma tak och därmed minska beroendet av underleverantörer, vilket också är en tydligt kundorienterad satsning. Bilägandet blir mycket enklare med allt på ett ställe.
Hallen är anpassad efter den moderna kundens krav, och möter samtidigt Volkswagens krav på att visa bilarna i en internationellt framtagen konceptmiljö. Här har ledningen för MotorHalland till och med valt att göra hallen lite större än vad som krävs, för att ta höjd för kommande program inom Volkswagen.

Vill bidra till en hållbar framtid

MotorHalland investerar redan nu för framtida program som omfattar el- och hybridbilar bland annat.
– Om vi ska vara ett konkurrenskraftigt alternativ även i framtiden så kan vi inte luta oss tillbaka och vara nöjda – vi måste ständigt ligga steget före, understryker Kennet Karjalainen, vice vd för MotorHalland.
– Vi vill vara med och bidra till en hållbar framtid. I det ingår effektiv resursanvändning och hög grad av återvinning, ny teknik och nya bränsletyper. Vårt agerande idag påverkar våra barns framtid och kan vi vara med och bidra på ett positivt sätt så ska vi göra det, säger David Brolén, Styrelseordförande och delägare i MotorHalland.
Utöver fabriksnya bilar byggs nu en verksamhet kring försäljning och inbyte av begagnade bilar samt eftermarknad med service och reparationer.

SCA
Car-o-liner
Arcqs