Lör 2 mar / År 42 / Nr 5 2023

Industriunderhåll står för kvalitet och leveranssäkerhet i alla led

Teknik- och kunskapsföretaget Industriunderhåll i Kungsäter levererar precis som namnet antyder service- och underhållstjänster till industrin. Varberg är utgångspunkten men personalen reser över hela Sverige för att säkerställa rätt kvalitet genom hela leveransen.

Ann-Sofie Borglund, vd.

Industriunderhåll eftersträvar kvalitet och leveranssäkerhet i alla led. Därför ombesörjer man det mesta inom drift och underhållstjänster mot industrin i egen regi. Företaget är dessutom en riktig lokalpatriot i sin hemkommun Varberg, vilket förvärvet av den gamla skolan i Karl Gustav är ett utmärkt exempel på.

Kvalitet och flexibilitet

Idag har företagsgruppen drygt 20-talet anställda fördelade på Industriunderhåll, KG Mekaniska samt KG Sleepover.
Moderbolaget Industriunderhåll levererar mycket till pappers- och massaindustrin, sågverk och liknande, men har även ett växande antal kunder inom övrig tung industri. KG Mekaniskas huvudsakliga kunder är mindre entreprenadföretag och lantbruk i närområdet, men levererar även tillsammans med Industriunderhåll mot större kunder.
Exempel på projekt som Industriunderhåll ofta medverkar i är nyinstallationer och flytt av hela produktionsanläggningar. Verkstaden vid dotterbolaget KG Mekaniska utför mekanisk bearbetning, plåtbearbetning, svetsning och byggnation av olika stålstrukturer som monteras av företagets egna montörer. Inom företagsgruppen finns även egna konstruktörer.
En del kunder är gemensamma för bolagen. Många har varit med sedan Industriunderhåll etablerades för snart 40 år sedan. De värdesätter den kvalitet och flexibilitet som de båda bolagen står för och levererar i varje projekt, oavsett om det gäller ett snabbt byte av en hydraulslang i en entreprenadmaskin eller ett flera månader långt projektarbete. Kunderna finns över hela Sverige.

Stora tillväxtambitioner

Under 2020 öppnades vandrarhemmet KG Sleepover i den före detta skolan i Karl Gustav. Trots pandemin så har Industriunderhåll haft ett lönsamt år och det omfattar även vandrarhemmet. Anläggningen är idealisk för såväl gästarbetare som för turister som vill uppleva det bästa av Halland. Vandrarhemmet har utsikt över stranden och Ullared ligger knappt två mil bort.
Industriunderhåll har minst lika stora tillväxtambitioner för framtiden. Förvärvet av KG Mekaniska 2013 blev en viktig milstolpe, liksom förvärvet av skolan 2020. Samtliga verksamheter präglas av nytänkande och vidareutvecklas av medarbetare som verkligen brinner för sin sak. Det är något som vd:n Ann-Sofie Borglund är mycket stolt över.
– Vår personal är vår absolut viktigaste och mest värdefulla tillgång, säger hon.