Lör 22 jun / År 42 / Nr 3 2024

Upplev något unikt i Laholm

Laholms stadshotell har nyöppnat och efter knappt ett år kan man konstatera att konceptet med unikt inredda rum går hem. Kalla det retrohotell, upplevelsehotell eller till och med designhotell. Grundidén är densamma – nämligen att skapa en unik upplevelse för gästen varje gång.

Det finns nog inga andra hotell i Sverige eller Europa med så unikt utformade och genomtänkta rum som Laholms stadshotell. Om man besöker hotellet förstår man att det inte är en överdrift att säga att det lilla stadshotellet verkligen kan leverera en minnesvärd upplevelse. För den som är intresserad av retrodesign och form är hotellet ett riktigt paradis.

Resa i tid, design och form

När nuvarande ägare Magnus Pellbring med kollegor tog över hotellet hade de redan från början en klar vision över hur det skulle utvecklas för att bli en unik skapelse. Resultatet är en resa i tid, design och form. De 18 rummen är inredda enligt olika tidsepoker som sträcker sig från sent 1800-tal, vidare genom 1900-talet och slutligen till 2000-talets början.
– Vi brukar få mycket uppmärksamhet för det unika i varje rum. Speciellt 1970-talet är populärt med sin tidstypiska heltäckningsmatta, den lilla gula tv:n och Dialogtelefonen. Även Carl Larsson-rummet från 1920-talet är omtyckt, berättar Magnus Pellbring, som själv har varit med och valt många av detaljerna i varje rum.
Det är tydligt att man har lagt ner hjärta och själ i utformningen av varje rum. Här finns klassisk jugendstil, konstnärsvibbar och rokoko. Att knyta en spännande historik till varje rum är ett riktigt framgångsrecept, och Laholms stadshotell har redan många återkommande gäster efter att ha varit öppet under knappt ett år i nuvarande regi.

Mycket att uppleva

Laholm får vanligtvis en hel del utländska besökare som ofta har någon anknytning till de stora internationella företagen på orten. Samtidigt är södra Halland attraktivt för svenska turister som söker en gammaldags stadskärna och småskalig charm med små gränder och trähus. I närområdet finns även fina golfbanor som lockar besökare från hela Europa.
Laholms stadshotell är det enda hotellet i Laholm, utöver ett antal mindre anläggningar som Bed and Breakfast och vandrarhem. Behovet av ett hotell på orten är tydligt inte minst med tanke på de företag som finns etablerade i Laholm och som vill kunna erbjuda sina besökare bra boende under hela året.
För att skapa ännu fler upplevelser kring hotellet erbjuds flera olika aktiviteter under veckorna, såsom After Work och Pub Quiz. Det finns även olika sportpaket att välja på för fiske, golf och padel bland annat. Allt för att nå en så stor målgrupp som möjligt och samtidigt erbjuda upplevelser som verkligen passar alla.