Mån 4 mar / År 42 / Nr 5 2023

Bo Sundström, i Bo Kapers

Bo Sundström är sångare och spelar akustisk gitarr i Bo Kaspers orkester. Han är uppväxt i Piteå. En av flertalet profiler som Tidningen Näringsliv intervjuar inför Piteås 400-årsjubileum 2021.

Bo Sundström är sångare och spelar akustisk gitarr i Bo Kaspers orkester.

Hans orkester bildades 1991 och har uppmärksammats ett flertal gånger.
1991 tilldelades gruppen en grammis för "Årets artist". 1999 summerade bandet sina bästa låtar på samlingsalbumet Hittills som också blev en stor framgång med andra plats på albumlistan. Bo Kaspers Orkester var nu etablerade som ett av Sveriges mest populära band och albumen Kaos (2001) och Vilka tror vi att vi är (2003) gick båda upp på album listans första plats.
Sångaren Bo Sundström gav också givit ut ett soloalbum när dansbandet gjorde ett kortare uppehåll.

1/ Vad betyder Piteå för dig?

Som i reklamen på Kallax. Att jag åker hem. Även om jag bott sedan 1985 i huvudstaden pratar jag fortfarande Pite-fint och har massor av kompisar kvar. Både i Stockholm och Piteå.

2/ Vad är det bästa med Piteå?

Pitegänget inklusive släkten. Vi har mycket gemensamt och det är lätt att få saker gjort.
Det är enkelt att hälsa på. Man knackar på dörren. Är folk hemma är dom det.

3/ Din bästa upplevelse i Piteå?

På senare tid har det blivit mycket golf. Banan i Piteå är väldigt avspänd och har blivit en slags mötesplats. Man tar en en långpromenad tillsammans och drämmer till en liten boll då och då. Följer damallsvenskan i fotboll. Har dock lyckats missa hemmamatcherna när jag varit hemma.

4/ Kommer du att fira Piteå som fyller 400 år i maj?

Om möjligt. Vi får väl se hur det ser ut med restriktioner ang coronan då. Har suttit och spånat idéer med folk som jobbar med jubiléet.