Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

IVAB är med i Piteås expansionsboom

Hos Infjärdens Värme, IVAB, finns kunskap om i stort sett allt som rör VVS. Företaget erbjuder produkter och lösningar inom de flesta branscher och omfattningar. IVAB är en pålitlig och leveranssäker partner i alla lägen.

Mångsidighet är vår styrka, säger butikschef Ingrid Westerberg och butikssäljare Catrin Sjögren.

I Piteå pågår något av en expansionsboom just nu. Det byggs nya bostadsområden, flera verksamheter expanderar och bygger ut, Haraholmens industriområde vidareutvecklas och nyetableringar kan vara på gång… listan kan göras lång.
IVAB är ett familjeföretag som levererar rikstäckande och som har sitt huvudkontor i Piteå. Exempel på arbeten som IVAB utför är nyinstallationer, renoveringar, fjärrvärmeinstallationer, värmepumpsinstallationer, spolning och filmning av avlopp samt installation av sprinklersystem.
Förutom VVS och sprinkler så arbetar IVAB inom industri och har dessutom en egen verkstad. Detta har gett stora konkurrensfördelar och bidragit till att de har varit involverade i många av Norrlands riktigt stora industriinstallationer genom åren.

Mångsidighet som styrka

IVAB är en viktig samarbetspartner i många av de byggprojekt som pågår i och omkring Piteå just nu. Flertalet är projekt som kommer att få en stor betydelse för staden framöver. IVAB har arbetat med VVS-tjänster sedan 1940-talet och har därmed en mycket stor erfarenhet och kunskap om alla typer av VVS-installationer. I Piteå finns dessutom en välsorterad butik med allt som kan tänkas behövas för ett lyckat projekt.
– Vi har allt från stora företagskunder inklusive kommuner och landsting till privatpersoner som kunder. Vår vardag är väldigt varierad, vi möter kunder som behöver hjälp med installation av komplexa fjärrvärmesystem men vi kan även bistå privatpersoner med installation av en ny kran hemma i köket. Det är vår mångsidighet som är vår styrka, säger Ingrid Westerberg, butikschef på IVAB och barnbarn till grundaren Folke Westerberg.

Badrumsexpansion under pandemin

Under Coronaåret 2020 så har IVAB i butiken haft ett mycket bra år omsättningsmässigt. Många privatpersoner har lagt sina pengar på sitt boende och renovering istället för resande.
– I butiken har vi möjlighet att rita upp kundernas drömbadrum. Utifrån detta kan våra duktiga montörer sedan montera allt. Vi har dessutom goda samarbetspartners för att förvekliga kundernas önskemål vid en helrenovering eller nybyggnation, berättar Ingrid Westerberg.
I dessa nya tider så behöver man inte heller fysiskt komma in i butiken utan man kan komma i kontakt med IVAB via mail eller telefon. Dessutom kan man boka installation direkt via hemsidan.
Trots pandemiåret så ser det bra ut för IVAB. Under året så har de startat en ny serviceavdelning i Kristianstad och en ny filial är beräknad att öppna i Skellefteå under våren.