Tis 5 jul / År 40 / Nr 3 2022

Sångerskan Anna-Lotta ser fram mot nya tider

Anna-Lotta Larsson, sångerska, skådespelerska och underhållare. Anna-Lotta som är uppvuxen i Piteå, är utbildad sångpedagog vid Framnäs Musikskola utanför Piteå och studerande därefter på Operahögskolan i Göteborg. Anna-Lotta har sedan under åren gjort stor karriär och underhållit en bred publik inom nöjes- och underhållningsbranschen. Bland annat har hon gjort 13 soloalbum, egen TV-show och medverkat i filmer som Göta Kanal och TV-serien "Nya Tider" där hon innehade rollen som Paula Santos.

1/ Vad betyder Piteå för dig?

- Väldigt mycket. Jag växte ju upp där och bodde där tills jag var 23 år och kom in på Operahögskolan i Göteborg. Jag har alltid känt mig välkommen i Piteå och har fått olika utmärkelser som till exempel:
”Årets utflyttade Pitebo 2003”. Jag har aldrig missat att lägga en julkonsert i Piteå på min julturné.

2/ Vad är det bästa med Piteå?

- Jag tycker Piteå är en fin stad som ligger vackert vid havet. Stort musik- och kulturliv och kul att t.ex. Sparbanken finns kvar. Ekbergs konditori är ett måste varje gång jag är i stan. Supermysigt café med bageriet vägg i vägg.

3/ Din bästa upplevelse i Piteå?

- Det är alldeles för många upplevelser så jag kan inte rangordna någon speciell. Men samarbetet med alla körsångare och körledare i 26 år i samband med min årliga julturné har varit helt fantastiskt. Samarbetet med Ronny Eriksson är också något jag värderar högt. Vi gjorde hans ”Lid i natt” och sedan Bondånger 1 & 2 på TV och sedan skrev Ronny en musikal ”Kärleksånger” som vi spelade i Piteå och sedan ut på turné 2005-2006. Så kul!

4/ Kommer du att fira Piteå som fyller 400 år i maj?

Det vore ju underbart om jag fick fira Piteå med en konsert där. Det skulle vara extra roligt eftersom min 27:e julturné nu måste ställas in för första gången någonsin sedan 1994 och det på grund av pandemin. Så trist! Nu håller vi tummarna för att ett vaccin ska göra så att vi människor kan börja umgås och kramas igen och att kulturlivet kan återuppstå. Så här kan vi inte hålla på, då dör vi alla av sorg.