Sön 21 jul / År 42 / Nr 3 2024

Nadja Holm älskar lugnet, naturen och tryggheten i Piteå

Idolvinnaren Nadja Holm får blickarna att riktas mot norra Sverige och närmare bestämt mot hemstaden Piteå.

Nadia Holm vinnare av Idol 2020

Nadja Holm kan efter framgångarna i Idol med största sannolikhet se fram emot en lysande karriär. Hon har redan signats av Universal Music och fokuserar nu helt på att skriva nytt material för produktion under våren.

Personlig resa

Piteå har producerat många framstående musiktalanger under åren. Nadja Holm skolades på Artistakademin på Framnäs folkhögskola och beskriver sin tid där som oerhört lärorik.
– Jag sökte in till Idol redan för några år sedan men kom då inte fram till TV-juryn. Jag investerade därefter några år i att forma mig själv som artist vid Artistakademin, där jag bland annat utvecklade min nuvarande stil och framtoning där jag dansar och sjunger samtidigt. Jag ser tiden på folkhögskolan som en personlig resa som gett mig mycket värdefulla verktyg för att först uppnå målet och nå hela vägen fram i Idol. Det är verktyg som jag framöver även kommer att använda i min fortsatta karriär som artist, berättar Nadja Holm.

Piteås trygghet skapar lugn

Även om Nadja Holm numera bor och arbetar i Stockholm anser hon att Piteå fortfarande är hennes hem.
– Piteå är mitt hem. Jag reser ofta tillbaka till Piteå eftersom jag har hela min familj här, och jag har mitt barndomshem här. Jag älskar lugnet, naturen och tryggheten i Piteå. Jag har så många fina minnen från min uppväxt här och det går aldrig att ersätta med något annat.
På frågan om vad hon uppskattar mest med Piteå svarar Nadja:
– Jag tycker Piteå framförallt är en trygg stad att växa upp i och det är något som jag troligen alltid kommer bära med mig i min personlighet. Många frågar mig idag hur det kommer sig att jag alltid är så lugn i stressade situationer, det tror jag har att göra med den trygga uppväxten jag fått i Piteå. Jag drar helt klart fördel av att ha en lugn personlighet i en bransch som annars kan vara väldigt intensiv.