Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Lillpite rör fixar allt inom VVS

Det finns nog inget inom VVS som Lillpite rör inte har kunskap om. Det är just bredden som är styrkan för det norrbottniska installationsbolaget. Lillpite rör arbetar med allt från badrumsrenoveringar hemma hos privatpersoner till nyinstallationer i nybyggda flerbostadshus på uppdrag av stora byggbolag.

På Lillpite rör är det variation som gäller. Det märks på de olika uppdragen som företaget jobbar med över stora delar av Norrbotten. Ena dagen kan det vara ett stambyte på en bostadsrättsförening, och andra kan det vara installation av en bergvärmepump hos en barnfamilj.
– För oss är alla uppdrag lika viktiga. Vi har förstått att en liten beställare kan bli en större kund med tiden. Vi satsar därför på att alltid göra bra jobb så att våra kunder känner sig trygga med att anlita oss igen, säger Niklas Ermebring, arbetsledare på Lillpite rör.

Kvalitet i alla led

Det finns egentligen inget uppdrag som är för litet för Lillpite rör. Inte heller för stort. Tack vare samarbeten med andra hantverkargrupper i regionen kring Piteå kan Lillpite rör leverera även i de mest komplexa och omfattande projekten. Bland kunderna finns Lindbäcks bygg, Prefabmästarna, NOAK och Pireva för att nämna några. Den största kundgruppen utgörs dock av privatpersoner som renoverar hemma eller bygger nytt.
– Vi strävar efter att alltid göra saker lite bättre. För oss är det viktigt att satsa på ständig utveckling. Vi ska kunna stå för de jobb vi gör och därför utför vi alltid alla uppdrag med fokus på kvalitet i alla led. Vi har även ett mycket gediget miljöengagemang – vi arbetar ju med ny teknik inom exempelvis uppvärmning som pressar ner klimatpåverkan, förklarar Niklas Ermebring.

Del av Piteås utveckling

Den stundande byggboomen i Piteå gynnar företag som Lillpite rör. Utvecklingen på Haraholmen är av intresse för många servicebolag, däribland för Lillpite rör, som bland annat har jobbat på uppdrag av Lindbäcks bygg som nu finns etablerade på Haraholmen. Etableringen av Markbygdens vindpark bidrar också till ett större intresse för Piteå.
– Vi vill gärna vara en del av Piteås fortsatta utveckling som attraktiv bostadsort, konstaterar Niklas Ermebring. Vi ser just nu en spännande trend med fler hemvändare som gärna bygger nya bostäder i staden.
– Våra tjänster behövs överallt där samhället utvecklas, det vill säga överallt där människor bor och arbetar. Det byggs just nu mycket utmed kustlinjen och vi är involverade i den utvecklingen också. Vi ser fram emot att få växa tillsammans med Piteå.
Lillpite rör lägger vanligtvis inte så mycket tid och kraft på marknadsföring. Kunderna hittar ändå. Att det har att göra med många års arbete för att bygga upp ett gott rykte och goda relationer är Niklas Ermebring övertygad om.