Ons 22 maj / År 42 / Nr 1 2024

Storfors Plåt leder utvecklingen inom sin bransch

Storfors Plåt har gjort en fantastisk utvecklingsresa under de senaste åren. Faktum är att företaget är ett av de absolut snabbast växande inom sin bransch. Få om några andra företag inom vare sig plåt-, eller ventilationsbranschen har en lika god tillväxt med positivt rörelseresultat som Storfors Plåt, vilket utmärkelsen till gasellföretag 2020 blev ett kvitto på. Stort engagemang och kunskap genomsyrar hela företaget vilket varit den stora framgångsfaktorn.

Landmärket Kust Hotel är ett exempel på vad Storfors plåt kan hjälpa till med

På Storfors Plåt finns samlat all teknisk kompetens inom plåt och ventilation, ingenjörer för konstruktion, OVK besiktningsmän med riksbehörighet, servicetekniker med el och styrkompetens, certifierade montörer på såväl ventilation, teknisk isolering som plåtslageri – allt under samma tak. Företaget präglas av en stark tillväxt sedan flera år tillbaka och har idag ett 50-tal anställda på de tre orter man har kontor och verkstäder på, nämligen Piteå, Luleå och Skellefteå, och som tillsammans jobbar för att leveranserna ska bli klara i tid och att allt går enligt kundens önskemål och planering.

Goda relationer

Enligt vd:n Magnus Eriksson har en stor del av de senaste årens framgångar att göra med de goda och långsiktiga relationer som man byggt upp under många år.
– Vi tar på oss allt från små servicejobb till stora entreprenader och medverkar i flera av Norr- och Västerbottens största byggprojekt. Som exempel har vi nyligen färdigställt ventilationen på Hybrit i Luleå, en fossilfri testanläggning för ståltillverkning. I Piteå har vi under åren varit delaktiga vid de flesta större ventilationsentreprenaderna som exempelvis Skoogs fastigheters mångmiljonprojekt i det nya kvarteret Träkronan med designhotellet Kust Hotell & Spa som en pärla i centrala Piteå, berättar Magnus.
Ett annat oerhört spännande projekt är Darkathlons biltesthall på 10.000 kvadratmeter där man håller ett vinterklimat året runt för att kunna göra framförallt däcktester på is och snö. Ett projekt där Storfors Plåt var med från start till mål och som ställde oerhört höga krav på inomhusklimatet med avseende på såväl temperatur som luftfuktighet samt ventilera ut alla avgaser.
– Ute på Haraholmen sker världsledande utveckling av mycket uppmärksammade projekt som visar att Piteå är på uppgång och där vi fått förtroendet att leverera våra tjänster i bland annat världens modernaste husfabrik, Lindbäcks nya superfabrik på Haraholmen, samt Sunpines nya biodieselfabrik och inte minst Lundqvist trävarus nya fabrik, berättar Magnus vidare.

Driven och engagerad organisation

När hög kunskapsnivå, stort engagemang och avancerad teknik behövs är Storfors Plåt en leverantör att räkna med.
– Vi är en driven och engagerad organisation som satsar på ständig utveckling. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och satsar på vår personal. Ett exempel är att vi prioriterar utbildning av egna plåtslagare i samarbete med gymnasieskolan och Teknikcollege, säger Magnus Eriksson. Hos oss har skoleleverna har till och med fått möjlighet att testa på takbyten på byggnader med högt kulturhistoriskt värde som ställer höga krav på gedigen kunskap och yrkesskicklighet.
– Vi har en hög kunskapsnivå på ventilationssidan vilket är en nyckel för att kunna hantera kraven kring ventilationsmiljön som blivit allt högre. Vi är också väldigt tydliga med vad vi ska leverera. Våra konstruktörer är med hela vägen från ritning till installation. Samarbetet mellan våra olika discipliner är det som gör oss konkurrenskraftiga. Här är alla involverade från start till mål.

Spännande framtid

Det pågår många spännande framtidsprojekt i regionen som ett kunskapsdrivet teknikbolag som Storfors Plåt gärna är med och förverkligar.
Tack vare företagets goda utveckling blev Storfors Plåt gasellföretag 2020, något som Magnus Eriksson ser som ett viktigt erkännande och en indikation på att man verkligen satsar på rätt saker.
Storfors Plåt ska fortsätta vara förstahandsvalet för plåt- och ventilationsentreprenader i norra Sverige med goda och långsiktiga relationer samtidigt som man är en driven och attraktiv arbetsgivare.

Pikab