Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Piteå-sångaren Micke Holm vann TV4-tittarnas hjärtan i Idol

Micke Holm 47 från Piteå vann tittarnas hjärta i TV4:s idol-program år 2019. Micke vann med sin tolkning av Radioheads ”Creep” – och blev en halv miljon kronor rikare. Micke som annars är en arbetare på en pappersfabrik var årets största begåvning, enligt TV4:s tittare

– Att jobba på fabrik har jag ju testat nu i 30 år, kanske är det dags att testa musiken i lite större utsträckning, sa han i en tidigare intervju. Micke är en av Piteås stora profiler.

1/ Vad betyder Piteå för dig?

- Piteå betyder allt för mig. Det är den stad jag växt upp i -och som försörjt mig. Det är den stad mina barn föddes i. Och som format mig till den jag är idag.

2/ Vad är det bästa med Piteå?

- Att vi har det mesta av allting som gör livet så roligt! Att vi är så duktiga på så mycket här,beror mycket på det stora utbudet på olika jobb, idrotter, kultur och våran "knytanävenibyxanmentalitet". Det är det bästa med Piteå. Det stora utbudet och vårat enormt stora kunnande.

3/ Din bästa upplevelse i Piteå?

- Det är svårt ... man har olika ,stora upplevelser vid olika tidpunkter i livet.
Men den största så här i någotsånär närtid är då det dök upp 1000 personer på Byxtorget för att fira mig efter vinsten i talang. Det kändes stort och var en väldigt Jantefri och fin gest gjord av Piteå kommun och dess invånare.

4/ Kommer du att fira Piteå som fyller 400 år i maj?

- Ja absolut! Jag ska försöka fira så ofta jag kan under 2021