Lör 26 nov / År 40 / Nr 4 2022

Piteå-tjej gifte sig på fotbollsplan

Susann Lindberg från Piteå gjorde något utöver det vanliga när hon gifte sig i fjol. Hon bestämde att hon och hennes blivande man Eric Bergqvist skulle gifta sig på en fotbollsplan. Och så blev det och platsen var i Ögärdets fotbollsplan i Fjärås utanför Kungsbacka.

Att ha fotbollsskor var ett måste för tärnorna Desiree Palo, Sofie Tegenstrand, Lena Blomkvist, Elin Bergqvist och Susann Lind￾berg. Bestman på bilden är Lars Johansson, Fredrik Tegenstrand, Joakim Torgerson, Rickard Nilsson. Här tågar de ut med brud￾paret Susann Lindberg och Eric Bergqvist till tonerna av Liverpools FC klubbsång ”You ll Never Walk Alone” ut i högtalarna.

– Det var tämligen givet eftersom vi båda älskar och spelar fotboll, säger Susann som har ett stenkast från sitt hus i Fjärås. Bröllopsgästerna fick sätta sig på läktaren och på planen hade man ställt upp två fotbollsmål. Att Susann hamnade i Fjärås i Halland berodde på sin blivande man som är från bygden.

Iklädda fotbollsskor

Allt skulle gå i fotbollens tecken där bruden och tärnorna var iklädda i fotbollsskor.
– Det skall ju matcha till klänningen, säger Susann med ett leende. Det var också ett krav att tärnorna skulle ha fotbollsskor. Allt var bäddat för en riktigt stor fotbollsfest. När bröllopsgästerna kom in genom entrén fick man ett programblad med två laguppställningar.
– Eftersom jag är född i Piteå och min man kommer från Fjärås så var lagen (tärnor och bestman) uppdelade i norra och södra Sverige, berättar Susann. Det var också stenhård koll vid insläppet.
– I dessa Corona-tider är det stränga restriktioner som gäller. Det var därför vi valde att skjuta på festen och endast ha vigseln på ett kontrollerat sätt.

Liverpools kampsång

När ceremonin var över och uttåget skulle ske ville man också ha fotboll som huvudmålet. När man vandrade ut mellan två rader av fotbollar strömmade Liverpool FC kampsång ”You’ll Never Walk Alone” ut i högtalarna.
– Eftersom min man är Liverpool-supporter kändes det också självklart. Vi har också titeln på låten ingraverat i våra förlovningsringar, avslöjar Susann och Eric.

Aldrig tidigare

Att det blev ett fotbolls-bröllop var inte helt oväntat för Susann och Eric även om gästerna blev smått överraskade.
– Alla som var på plats och fällde samma kommentarer. ”Ett sådant här bröllop har jag aldrig tidigare upplevt.
– Det var det som var meningen säger det stolta och nöjda brudparet Susann Lindberg och Eric Bergqvist som sedan några år tillbaka bor i sitt gemensamma hus i Fjärås med gångavstånd till Ögärdet.
– Det här blir ett minne för livet, säger brudparet innan bilen tar dem vidare för fotografering.

Susann är alltså född i Piteå

– Jag bodde sedan i sedan i Munksund tillsammans med min mamma Ann-Cathrin och min pappa Ulf och min lillebror Tomas. Hennes fotbollsintresse vaknade tidigt och det blev i klubben Munksund SSK mellan åren 93-97 i 1983 års flicklag. 1997 gick hon sedan till Storfors AIK damlag och blev några år senare utlånad till Blåsmarks SK som hon spelade med fram tills flytten för studier i Örebro 2002.

I Örebro så spelade hon även handboll i Strömnäs GIF. Hon läste på ”Barn och Fritidskunskap” på Strömbackaskolan i Piteå innan hon flyttade.
– Många av mina närmaste vänner har jag goda kontakter med än idag, säger Susann.

Tränare och spelare

Fotbollen har följt Susann Lindberg och Eric Bergqvist som en röd tråd genom livet.
– Jag började i IFK Fjärås, säger Eric. och har sedan dess tillhört klubben. För Susanns del hamnade hon till slut i Kungsbacka IF via en kompis.
– Jag spelade sedan tre säsonger i Fjärås innan det blev tränaruppdrag i Kungsbacka DFF där jag startade upp F17 tillsammans med Marie Hansen, säger Susann.
– När klubben Kungsbacka DFF lades ner hamnade Susann i Kopparberg/Kopparberg FC som tränare för klubbens F17-lag.
– Nu blickar Susann och Eric framåt mot nya mål både inom fotbollen och privatlivet. Och i år väntas det också tillökning i familjen.