Fre 1 jul / År 40 / Nr 3 2022

Varför göra som alla andra?

Revisionären är revisionsbyrån som vågar göra tvärtom och tänka annorlunda. När andra gör det svårt, tråkigt och opersonligt vill man på Revisionären istället vara en visionär som visar vägen. Det uppskattas av både kunder och medarbetare.

Revisionären etablerades av revisorn Carola Lundgren, som redan från början hade en annan syn på hur ett kundorienterat revisions- och redovisningsföretag skulle drivas. Hennes tankar ligger till grund för hur företaget fortsätter att utvecklas tillsammans med delägarna Jessika Andersson och Katarina Eriksson samt naturligtvis alla medarbetare.

Kvalitet, utveckling och trygghet

Revision, redovisning och lönehantering är områden som ofta tar mycket tid i anspråk för många företag. Dessutom finns det idag väldigt många olika programvaror för att sköta bokföringen, och ännu fler företag som erbjuder tjänster inom området.
Det är inte lätt att välja rätt. Det är snarare väldigt mycket att hålla reda på, speciellt för små och medelstora företag som egentligen behöver lägga all sin kraft på att utveckla sin kärnverksamhet.
På Revisionären vet man att kundens huvudbry inte alls kretsar kring revision och redovisning – och det är som det ska vara. Revisionären kan sköta allt kring det finansiella och dessutom utbilda kundens ekonomiavdelning, om en sådan finns, så att man alltid är uppdaterad vad gäller bokföringen.
– Vi arbetar efter ledorden kvalitet, utveckling och trygghet. Det handlar i korthet för oss om att alltid göra vårt bästa för varje kund, varje dag. Värdeorden genomsyrar allt arbete vi gör såväl internt som mot våra kunder, säger Jessika Andersson, verksamhetschef.

Årets Framtidsbyrå igen

Som en nytänkande aktör inom revision, redovisning och rådgivning har Revisionären egna metoder för att motivera och bygga starka team. Man utvecklar även egna utbildningsprogram internt.
– Vi satsar mycket på teambyggande aktiviteter och att främja energi hos våra medarbetare. Som exempel har vi friluftsaktiviteter, ofta vandring i fjällen, som vi kombinerar med aktiviteter som utvecklar företaget. Det blir lite som en konferens fast roligare, säger Katarina Eriksson.
Revisionären nominerades till Årets Framtidsbyrå både 2019 och 2020, en utmärkelse som delas ut av FAR, branschorganisationen för redovisning, revision och rådgivning.
Priset för Årets framtidsbyrå har delats ut sedan 2014. Syftet med priset är att synliggöra små och medelstora medlemsbyråer som arbetar med förändring och innovation på ett aktivt och strukturerat sätt. Precis som man gör på Revisionären.