Fre 24 maj / År 42 / Nr 1 2024

För en hållbar och attraktiv framtid i Arboga

Byggnadsfirman Lund är ett familjeföretag med långa anor i Arboga.

Som lokalt förankrad hyresvärd har Byggnadsfirman Lund ett stort intresse för Arbogas utveckling. Arboga har med åren blivit en inflyttningskommun och tillgången till bra kommunikationer och en väl utbyggd infrastruktur, speciellt järnväg, är sannolikt en starkt bidragande faktor.
– Eftersom det är enkelt att pendla till och från Arboga är det attraktivt att bosätta sig här. Vi tror på Arboga, säger vd:n Ann-Marie Lund.

Ser långsiktigt

Byggnadsfirman Lund äger och förvaltar ungefär 1100 bostäder i Arboga samt 25,000 kvadratmeter lokalyta. Byggnadsfirman Lund finns också på andra orter; Lindesberg, Strängnäs, Nora, Frövi, Enköping, Örebro, Lekeberg, Ulricehamn, Västerås och Eskilstuna.
I beståndet finns, förutom ett varierat utbud av bostäder, även kontor, kontorshotell, hotell, lager, butiker och industrier – det mesta som behövs för att näringslivet ska blomstra och vara varierat.

Bygger nytt redan i år

Under december 2020 gick Byggnadsfirman Lund ut med den stora nyheten att det kommer byggas sex nya villor på Södra Brattberget i Arboga. Redan under våren sätts spaden i marken och inflyttningen i de nya hyresrätterna är planerad att ske i slutet av år 2021.
– Villorna som vårt intressebolag Sturestaden byggde på Spirean har varit mycket omtyckta och vi är glada att nu kunna utöka vårt utbud med nya, funktionella och klimatsmarta villor till uthyrning, säger Ann-Marie Lund.
Villornas utformning gör dem lämpliga för människor i olika skeden av livet. Med tre sovrum ryms en barnfamilj och att huset är utformat i ett plan gör att de även har den tillgänglighet som äldre personer kan behöva. Att villorna blir hyresrätter gör också att de som inte kan eller vill köpa sin bostad får möjlighet att bo i hus med trädgård.
Det är Mälarvillan, med produktionsanläggning i Surahammar, som ska bygga de nya villorna. Därmed kan transporternas klimatpåverkan hållas nere. För att även pressa husens klimatpåverkan under hela livscykeln används energieffektiva material i konstruktionen och uppvärmningen kommer ske med energisnåla frånluftspumpar.
Nybygget är ett bra exempel på hur Byggnadsfirman Lund är med och utvecklar Arbogas bostadsmarknad, samt på hur man arbetar för att vara en långsiktig fastighetsägare.
– För oss är det viktigt med en god utveckling på orten och vi vill vara med och bidra till en bra framtid för Arboga och dess invånare, avslutar Ann-Marie Lund.