Mån 17 jun / År 42 / Nr 1 2024

Gammalt företag växer med unga idéer

I Västra Mälardalen finns ett starkt kluster av företag som arbetar med verkstadstekniska tjänster, mekanisk bearbetning och avancerad legotillverkning. Ett av dem är Gustafssons Mekaniska Verkstad, GMV, som funnits i Arboga sedan 1961 och därmed firar sitt 60-årsjubileum i år.

Verkstadsteknik är en bransch som står sig bra i Arboga och Västra Mälardalen. Det finns mycket kompetens inom branschen och det ger företagen möjligheter att vidareutvecklas även under tuffa tider.

Vågar testa nya idéer

GMV är ett framåtsträvande företag som bygger på stolthet, yrkeskunskap och kompetens. Som komplett legoleverantör av plåtbearbetade produkter kan GMV ta sig an det mesta, även ren produktutveckling, som den moderna tillverkningsindustrin efterfrågar idag.
– Vi är riktigt bra på att tillverka komponenter och utrustning för tunga industrier som gruvnäring, jord- och skogsbruk. Vi har en lång erfarenhet av att samarbeta med företag inom dessa branscher, vi känner till deras vardag och utmaningar. Vi gör våra kunders vardag enklare genom att vara flexibla, lyhörda och inriktade på problemlösning – vi är inte rädda för att testa nya idéer, säger Stefan Varjomaa, vd på GMV.
– Vårt motto är att fokusera på leveranssäkerhet och rätt kvalitet. Tillsammans med våra kunder bidrar vi aktivt i produktutvecklingen för den bästa tekniska och ekonomiska lösningen.
Kunderna finns både i Sverige och internationellt.

Samarbetar med Teknikcollege

GMV är en av de största arbetsgivarna i Arboga och därmed även en viktig samarbetspartner för andra verkstadstekniska företag i regionen, samt inte minst för Teknikcollege i Västra Mälardalen.
– Vi är oerhört nöjda med samarbetet med Teknikcollege. Vi har lyckats knyta till oss bra kompetens den vägen och kommer att fortsätta samverka med skolan och Teknikcollege. Vi har en stor fördel i att verka i den här regionen, Västra Mälardalen, eftersom det finns en stark industritradition här som gynnar oss, säger Stefan Varjomaa.
På GMV rustar man nu för framtiden och ett ljusare 2021. Med rätt inställning, rätt kompetens och rätt utgångsläge i Västra Mälardalen kan GMV fortsätta driva utvecklingen inom legotillverkning för i första hand tung industri.

Car-o-liner
Försvarsmakten en av oss
BFL