Tor 25 jul / År 42 / Nr 3 2024

Medlefors stärker erbjudandet kring long-stay

Medlefors är en väl bevarad hemlighet för den som vill bo, semestra eller konferera lite annorlunda och mycket mer hemlikt i Skellefteå. Under den stundande byggboomen, bland annat med det stora bygget av batterifabriken, är det många som söker boende i Skellefteå. Medlefors erbjuder komfortabelt och hemtrevligt boende enligt konceptet long-stay.

På Medlefors kallar man det gärna för hemlikt. Det är en lek med ord som syftar till att lyfta Medlefors som en dold pärla i Skellefteå, en lite hemlig och undangömd anläggning där man satsar på hemtrevlighet och god service. På Medlefors erbjuds både hemlikt boende och hemlika konferenser.

Bo hemlikt i Skellefteå

Medlefors har bedrivit hotellverksamhet under en längre tid. För att bredda utbudet satsar man på en ny form av hotell med konceptet long-stay. Long-stay passar gästarbetare och andra som behöver en bostad i Skellefteå under en längre tid men som inte vill köpa ett eget boende.
– Vi har en fantastiskt fin produkt i form av ett naturnära boende med bästa läge bara två kilometer från centrum. Hos oss kan man hyra ett helt våningsplan som omfattar nio rum vardera. Det finns ett samvarorum per våning samt tvättmöjligheter, fritt wifi och städning ingår en gång i veckan, informerar Martin Hedqvist, marknadschef på Medlefors.
Long-stay är ett boende med självhushåll men det finns möjlighet att köpa till måltider. På Medlefors finns en fin restaurang som serverar frukost, lunch och middag varje dag. Restaurangen präglas också av hemlikhet, med lokala råvaror och trivsel som fokus.
Idag är mycket kopplat mot Northvolts bygge. Det är många olika firmor som befinner sig där och som behöver boende för sina anställda. Samtidigt är det mesta i Skellefteå redan uthyrt. Medlefors har vidareutvecklat och förbättrat produkten long-stay just därför.
– Vi vänder oss även till andra företag som är i regionen och jobbar. Det händer oerhört mycket just nu, det byggs vindkraftverk, kulturhus och gruvnäringen utvecklas. Det finns ett mycket stort kundunderlag för oss även utanför batterifabriken, upplyser Martin Hedqvist.

Hemlika konferenser

Medlefors har marknadsfört hemlika konferenser under en längre tid. Under pandemin är konferensmarknaden inte lika omfattande, men behovet av att träffas finns fortfarande. På Medlefors har man därför utvecklat digitala konferenser, med möjligheter för företag att hyra in sig med ett fåtal personer på plats och resten av mötesdeltagarna kopplas upp digitalt från en annan plats.
– Digitala möten kommer att bli en ny standard framöver, menar Martin Hedqvist.
På Medlefors kommer man att vidareutveckla konferensverksamheten med så kallade hybridmöten för att ha en bra produkt även när pandemin är över. Digitala möten har många fördelar då de möjliggör för fler att träffas oavsett avstånd, och med dagens teknik är det nästan som att man befinner sig i samma rum. Digitala möten kommer sannolikt att användas för att minimera resandet och därmed även klimatpåverkan framöver. Då står Medlefors redan väl rustade.