Fre 24 maj / År 42 / Nr 1 2024

Naturskönt på pendlingsnära läge med Skurupshem

Skurup växer och utvecklas. 16 000 invånare har valt att kalla Skurup sitt hem. En kommun som består av så mycket mer än bara huvudorten, där du bor skönt på landet i trygg miljö med städerna nära. Att Skurup lockar märks inte minst på den stora efterfrågan på bostäder.

För att möta trycket planerar samhällsaktören Skurupshem för att stärka sitt varierade utbud ytterligare. Fokus ligger på hållbart och klimatsmart boende.

- Vi fortsätter satsa i småbyarna, för att bidra till en levande landsbygd och främja utvecklingen genom hela kommunen, säger Skurupshems tillförordnade vd Magnus Johnsson.

Abbekås med strand och småbåtshamn

Vad sägs om att bo naturskönt i Abbekås, i marklägenhet med egen täppa? Efter jobbet ligger stranden ett stenkast bort och det gör även ett par restauranger.

Pittoreska Skivarp med god service

I Skivarp bor du i pittoresk bymiljö, med en liten byskola och livsmedelsaffär. Här flyter Skivarpsån förbi och företagarlivet märks tydligt i restauranger, livsmedelsbutik och verksamheter som frisör och spabehandlingar. Här erbjuder Skurupshem både marklägenheter och flerfamiljshus.

Vackra Rydsgård med pågatågsstation

I Rydsgård bor du nära promenadslingan i skogen vid Rydsgårds slott. Med tåget tar du dig lätt till Ystad, Malmö och Köpenhamn. Här rustar Skurups kommun för framtiden med ett nytt skolbygge. Här finns tillgång till nyproducerade marklägenheter med radhuskänsla och flerfamiljshus.

Aktiv bykärna i Skurup

Skurup väljer den som snabbt och enkelt vill ta sig till Malmö, Lund, Ystad eller Köpenhamn. Här finns ett levande centrum med butiker, flera gym, padelhall, parkourhall och ett handelsområde med stort utbud. På fritiden strövar du i det unika Svaneholmsområdet, äter en bit i slottsrestaurangen eller grillar i Bräknehusskogen.

Prästamosseskolan samlar de senaste forskningsrönen om hjärnans behov för inlärning i olika åldrar.

I Skurup erbjuder Skurupshem marklägenheter och hyreshus. Planerna framåt inkluderar traditionella hyreshus i modern tappning.

Magnet för inflyttning

- Skurupshem är en viktig motor för att bostadsbyggnationen ska ta fart i Skurups kommun. När det allmännyttiga bolaget investerar är privata aktörer inte sena att haka på och det byggs på alla håll runtom i kommunen, Säger Magnus Johnsson. Skurups kommun bjuder också på ett blomstrande näringsliv, faktorer som sammantaget gör kommunen till en inflyttningsmagnet i södra Skåne.

Arcqs
Clarion Magasinet
Ambra
Bege