Tor 7 dec / År 41 / Nr 5 2023

Trelleborgs GK bygger nytt hotell

Trelleborgs GK kan erbjuda en golfupplevelse utöver det vanliga. Sveriges sydligaste golfklubb har inte bara landets vackraste Seasidebana, här finns även en av Sveriges få äkta linksbanor. Golfklubben har präglats av ett större intresse under 2020 med många nya medlemmar.

För att kunna möta framtiden och fortsätta vara en högklassig golfanläggning med hög servicenivå bygger Trelleborgs GK ett eget hotell intill sin drivingrange.

Uppsving för golfen

Intresset för klubben har varit större än någonsin under 2020, och kanhända är det pandemin som har sporrat det i samband med att fler arbetar hemifrån och därmed kan frigöra mer tid för annat. Golfen har dessutom fått ett uppsving som sport med fler utövare än tidigare.
– Vi ser fram emot flera planerade projekt under 2021 där byggnationen av vårt hotell alldeles intill drivingrangen är det största, säger klubbchefen Håkan Johansson.

Blir fullserviceanläggning

I dagsläget förlitar sig golfklubben mycket på samarbeten med lokala hotell, som förvisso funkar mycket bra, men genom att erbjuda ett eget hotell som ligger praktiskt taget på golfbanan kommer Trelleborgs GK att få en annan karaktär som klubb. Det blir mer av en fullserviceanläggning med allt som den golfintresserade besökaren kan tänkas behöva.
– Utmärkande för oss på Trelleborgs GK är att vi vill ge en helhetsupplevelse som varar länge. Med en fantastisk natur alldeles inpå oss har vi ett stort försprång, och det vill vi vidareutveckla med det nya hotellet, förklarar Håkan Johansson.

Toppläge för hotellet

Det planeras för 26 sovplatser efter en omfattande ombyggnation av den gamla Stavstensgården som köptes av Trelleborgs GK under 2020. Det blir ett spännande tillskott till stadens nuvarande utbud, och läget intill havet kan inte heller bli bättre. Det blir ett modernt golfhotell med toppläge, helt enkelt.

Arcqs
Gnutti Carlo
Bege