Ons 22 maj / År 42 / Nr 1 2024
  • Piteå 400år

    Ett fyrfaldigt leve för Jubilaren! Det var den 12 maj 1621 som Gustav II Adolf undertecknade dokumentet som gav Piteå stadsprivilegier. Det markerade en mycket viktig milstolpe i Piteås utveckling som vi nu firar ...

Gnido levererar den kvalitet som proffskunder efterfrågar

En ren och hälsosam arbetsmiljö är en viktig grund för alla företag som vill växa och utvecklas tillsammans med sina anställda. Det är vida känt att friska och glada medarbetare presterar bättre. Den stora utmaningen för de flesta företag ligger i att skapa förutsättningar för att uppnå det, men med Gnido som partner blir det enklare.

Sara Sundkvist tillhör andra generationen som driver det familjebaserade städföretaget Gnido. Ordet städföretag är egentligen inte den rätta definitionen här, eftersom Gnido gör så mycket mer än bara att städa och skapa rena ytor. Gnido skapar hälsosamma arbetsplatser och att många företag i Piteå och dess omgivning anlitar Gnido om och om igen talar för det.
– Vår vision är att alltid bygga långsiktiga relationer med våra kunder, säger Sara. Det är samma mål och vision som min mamma hade 1993 när hon grundade företaget.

Bäst på proffskunder

Gnido städar på uppdrag av avtalskunder med kontor, industrier och byggarbetsplatser. Det finns många andra i regionen som kan erbjuda städning av privata hem, ett affärsområde som man inom Gnido har valt att inte vidareutveckla.
– Vi är bra på att ta hand om professionella kunder. Vi känner marknaden väl och vet vad de förväntar sig av oss. Det byggs många nya bostäder och industrier i och omkring Piteå, vi har väldigt många kunder inom bygg- och anläggningsbranschen. Som exempel har vi städat på Markbygdens område under flera år, ett uppdrag som fortsätter även under 2021 och minst fem år efter det, berättar Sara.

Fullt upp under våren

Våren är en intensiv period för Gnido och trots pandemin blir 2021 inget undantag. Det är fortsatt mycket byggstädning och fönsterputsning, med uppdrag som sträcker sig fram till sommaren och hösten. Genom avtal säkerställer Gnido en jämn arbetsfördelning under större delen av året och alla fastanställda är fullt sysselsatta.
Det märks att det finns en hög efterfrågan på bra och pålitliga städtjänster. Gnido har kvalitet som främsta ledord. Att skapa ett gott första intryck som varar, och att leverera med samma höga kvalitet under hela uppdraget är värden som Gnido byggt sitt goda rykte på redan från början.
– Det är med ett starkt kvalitets- och servicefokus som vi kan se till att kunderna får en riktigt bra upplevelse av att samarbeta med oss, förtydligar Sara och tillägger:
– Bara för att man har städat i 20 år betyder inte att man är expert på att städa de specifika miljöer där våra kunder finns. Vi investerar mycket i utbildning och kompetensutveckling och för oss betyder goda långvariga relationer och personlighet allt.

Mycket att se fram emot

De flesta större byggföretag i Piteå använder Gnido för att hålla arbetsplatsen ren och prydlig. Det är inte bara Markbygden som utvecklas och tar form. Det planeras även för anläggning av en helt ny stålfabrik i regionen och den byggnationen ger i sin tur ringar på vattnet som gynnar regionala servicebolag som Gnido.
– Vi kommer att fortsätta att förfina våra tjänster med fokus på professionella kunder. Med tanke på den starka utveckling som sker i vår region just nu så har vi mycket att se fram emot, säger Sara Sundkvist.