Mån 17 jun / År 42 / Nr 1 2024
  • Piteå 400år

    Ett fyrfaldigt leve för Jubilaren! Det var den 12 maj 1621 som Gustav II Adolf undertecknade dokumentet som gav Piteå stadsprivilegier. Det markerade en mycket viktig milstolpe i Piteås utveckling som vi nu firar ...

Ny era inleds för Öjebyns Glas & Aluminium

Anrika Öjebyns Glas & Aluminium har påbörjat en ny era i företagets historia. Familjeföretaget såldes under 2020 till nya ägare som vill utveckla nya verksamhetsgrenar men samtidigt bevara det som företaget är bäst på, däribland aluminiumpartier för stora entreprenader.

Tillväxtresan för Öjebyns Glas & Aluminium påbörjades för flera år sedan och kommer att fortsätta i nya ägares regi. Företaget har alltid kännetecknats av en stark innovationskraft och en nybyggaranda som är typisk för pitebaserade företag, dessa värden kommer att bevaras och vidareutvecklas för framtiden.
– Sedan vi tog över verksamheten i september 2020 har vi bland annat hunnit med att uppdatera vårt showroom. Vi kommer att fortsätta utveckla verksamheten inom det största området, som är aluminiumprofiler för dörrar, fönster och fasader, i kombination med glas. Vi är en stolt samarbetspartner med internationellt erkända Schüco, som gör att vi kan erbjuda ett brett utbud av aluminiumpartier i modern design och högsta kvalitet. Nu gör vi även en nysatsning på bilglas, säger försäljningschef och delägare Michael Lundkvist.

Nytt showroom

Öjebyns Glas & Aluminium etablerades för snart 50 år sedan som mer eller mindre traditionellt glasmästeri, men har under åren utvecklats mer och mer till att bli en heltäckande leverantör av aluminiumprofiler där glas oftast ingår. Företaget driver sedan många år en gedigen utveckling av nya, spännande produkter som bygger på det mångsidiga materialet aluminium.
Aluminiumprofiler används allt mer inom det industriella byggandet eftersom de är näst intill underhållsfria och har låg livscykelkostnad. Hållbarhetsaspekten och vikten av att använda underhållsfria produkter väger tungt idag. Därför har man på Öjebyns Glas & Aluminium byggt upp ett helt nytt showroom för olika aluminiumpartier och glas, där privatkunder, företagskunder och arkitekter kan hämta inspiration, testa att kombinera olika lösningar och få vägledning för att på bästa sätt kunna förverkliga sina idéer.

Utvecklas på privatsidan

Nysatsningen på bilglas markerar en ny riktning och öppnar möjligheten för Öjebyns Glas & Aluminium att växa tillsammans med privatkunder.
– Vi utvecklas mycket på privatsidan nu men vi ska givetvis fortsätta vara det självklara valet för större entreprenörer i vår region. Vi har många järn i elden och det ska bli spännande att se vad det kan utvecklas mot för framtiden, säger Michael Lundkvist.
På Öjebyns Glas & Aluminium finns en av Europas modernaste maskinpark för tillverkning av aluminiumpartier. Produkterna säljs inte bara till lokala entreprenörer, de levereras till projekt över hela Sverige och här finns en fortsatt stor tillväxtpotential.