Sön 21 jul / År 42 / Nr 3 2024

John Bauer Hotel bygger på det genuina, familjära och nära

Samma familj har drivit och utvecklat omtyckta Best Western John Bauer Hotel i Jönköping under de senaste tre decennierna. Som familjeföretag förmedlar John Bauer Hotel en nära och familjär känsla, där kundfokus och service alltid prioriteras. Detsamma gäller för hotellets restaurang Ester Kök & Bar.

Alla hotell inom Best Western är privatägda och har därför en egen stil och prägel. Den gemensamma nämnaren under Best Westerns flagg är fokus på gott entreprenörskap med hög servicenivå, personligt bemötande och prioritering av mångfald.

Det är tydligt att John Bauer Hotel är utvecklat med denna värdegrund, där systrarna Katarina och AnnaCarin Fingal tillsammans med nästa generation sätter det genuina, familjära och nära i centrum.

AnnaCarins son Theodor Fingal har arbetat på John Bauer Hotelunder flera år. Han känner många av stamgästerna och trivs med tillvaron på familjehotellet.

– Att vi fortfarande driver hotellet som ett familjehotell efter så många år är nära nog unikt. Vi vill bevara våra grundvärden och samtidigt fortsätta utvecklas. Vi erbjuder en miljö som passar för både affärs- och fritidsresenärer. Vi har stamgäster som återkommer sedan flera år tillbaka, och det om något vittnar om hur mycket våra gäster uppskattar vår unika miljö, säger Theodor.

Satsar mer på konferenser

Trots att hotellet har expanderat in i en intilliggande byggnad för att utöka sin mötes- och konferensverksamhet bibehålls fokus på personlighet och god service. Under 2020 passade man på att bygga ut konferensdelen ytterligare och nu står John Bauer Hotel redo att möta marknadens efterfrågan på möten och konferenser när restriktionerna lättar.

– John Bauer Hotel ska fortsätta vara en naturlig mötesplats i Jönköping och regionen. Vi har toppmoderna lokaler och teknik för att hålla bra konferenser. Samtidigt vet vi att det som uppskattas mest under stora möten är själva upplevelsen av kringmiljön och inte minst maten. Därför satsar vi lite extra på vår konferensmeny, berättar Theodor Fingal.

Hotellets restaurang Ester Kök & Bar är redan idag en uppskattad mötesplats i Jönköping, med många återkommande lunchgäster. Att attrahera allmänheten till en hotellrestaurang är något av en bedrift, men på John Bauer Hotel har man verkligen lyckats med det.

Gynnas av stadsbyggnadsvisionen

Hotellet har genomgått en ständig förvandling under de senaste 30 åren och en strävan efter att ständigt förnya och förbättra är numera John Bauer Hotels signum. Jönköpings expansion och utveckling har också resulterat i att hotellet idag stoltserar på första parkett i hjärtat av staden, alldeles intill Munksjön där många nybyggen nu är på gång.

– Jönköpings stadsbyggnadsvision innefattar en strävan efter att bli Skandinaviens mest attraktiva stadskärna bland städer i samma storlek. Vi vill absolut vara med och bidra till stadens fortsatta utveckling. De senaste satsningarna i restaurangen vittnar om att vi vill öppna upp för en bredare målgrupp och vara med när staden förändras, säger Katarina Fingal.