Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

SSG är experter på skadeservice

På skadeservicebolaget SSG är man van vid att hantera svårlösta uppdrag som kräver både tålamod och klurighet. Det finns inga standardtjänster när det gäller skadeservice kopplat till brand, vattenläckor och oväder som exempel. Det krävs i stället speciallösningar varje gång, något som SSG är experter på.

Inget uppdrag är det andra likt för SSG. Som skadeservicepartner för försäkringsbolag och byggbolag från Malmö i söder till Bollnäs i norr ser SSG till att rädda så stora värden som möjligt när olyckan varit framme. Det gäller både i privata bostäder som på industrier och kontor.

SSG har kompetens inom alla tänkbara områden som förknippas med skadeservice och sanering. Det rör sig om asbestsanering, avfuktning, brandsanering, industrisanering och marksanering för att nämna några områden.

Allt inom skadeservice

Skadeservice är kärnan i SSGs verksamhet – både den akuta delen och reparationen av alla typer av följdskador efter en olycka. Det innebär att SSG hanterar hela processen från det att skadan skett till återlämnande av det renoverade hushållet till kunden.

– Bredden i vårt utbud av saneringstjänster är en stor tillgång för uppdragsgivaren, som vanligtvis är ett försäkringsbolag eller ett byggbolag som anlitats av försäkringsbolaget. Vi har jour dygnet runt och är oftast först på plats när något händer. Ju snabbare vi är på plats – desto mer kan vi oftast rädda, säger Peter Johansson, platschef på SSG i Jönköping.

Innovation präglar i hög grad hur man arbetar på SSG, som ständigt övervakar marknaden för nya möjligheter, ny teknik och innovativa system som kan bidra till att ge en bättre överblick och vara tids-och resursbesparande i kundernas uppdrag.

När skadan väl har skett är det viktigt att agera snabbt och effektivt. Samt med stor integritet och respekt för sakers värde. 

Certifierad partner till SOS Alarm

SSG har 14 kontor i Sverige och är ofta på plats inom en timme från första kontakt. SSG är som certifierad partner till SOS Alarm alltid tillgängliga med jour dygnet runt årets alla dagar och utgör en viktig samarbetspartner för räddningstjänsten, försäkringsbolag, fastighetsbolag samt byggföretag.

SSG är också rikstäckande i Norge och Danmark, vilket ger stor flexibilitet och möjlighet att utnyttja ytterligare resurser mellan länderna vid större skador.