Mån 8 aug / År 40 / Nr 3 2022

Cape East Resort är ett semesterparadis

Sommaren 2021 blev trots stora utmaningar i samband med pandemin riktigt lyckad på Cape East Resort & Spa i Haparanda. Anläggningen har förvandlats till ett semesterparadis i äventyrlig Robinson-anda, komplett med ö-råd och vildmarksupplevelser.

– Vi har sett en tydlig Robinson-effekt på Cape East, bekräftar Tobias Lindfors, koncern-vd och huvudägare för StudentConsulting och Pite Havsbad Group, där Cape East ingår tillsammans med anläggningarna Pite Havsbad, Hotell Laponia, Skogen Hotell, Hotell Nordkalotten och Hemavans Högfjällshotell.

Under pandemin 2020 filmades Robinson-äventyret för första gången ovanför polarcirkeln, i Haparanda med Cape East som bas där TV-produktionen hade Ö-råd, tävlingar, snickeri, boende och resturang. Cape East resort förvandlades under flera månader till en livfull TV-studio och nya Robinson-miljöer skapades utomhus såsom ö-rådet och Robinson-byn, som besökare på Cape East nu kan ta del av och återuppleva precis som det var i TV.

– Vi har vidareförädlat Robinson-konceptet för våra besökare och satsat mycket på att marknadsföra det. Under sommaren 2021 var det fullbokat under många dagar och vi fick därmed bekräftat att ansträngningarna gav resultat. Trots att Norge och Finland hade stängt sina gränser så kunde vi fylla anläggningen med glada äventyrare som satsat på hemester, berättar Tobias Lindfors.

Mycket mer än Robinson

Robinson är naturligtvis inte den enda framgångsfaktorn för Cape East som attraktivt besöksmål i Haparanda. Cape East är en spännande mix av hotell, spa, konferens, restaurang, camping och inte minst oförglömliga naturupplevelser. Här finns verkligen något för alla.

Anläggningen är belägen på Sveriges östligaste udde, granne med Torneälven och med Finland inom synhåll på andra sidan. Hotellet byggdes i samband med att Ikea öppnade sitt nordligaste varuhus i Haparanda, och redan då med fokus på förstklassiga spa-upplevelser. Cape East anses vara ett av Sveriges bästa spa. Platsen till ära finns här även världens största bastu, isbad, upplevelseduschar och flertalet pooler både inne och ute och många olika bastutyper.

Cape East är enda spaet norr om Östersund som är medlem i Svenska Spahotell. Cape East har 156 hotellrum och 7 konferensrum som rymmer upp till 150 personer. Läget på Sveriges östligaste fastlandspunkt i Haparanda-Tornio med älven som flyter förbi, orörd natur, norrsken och midnattssol som möter havet är en upplevelse i sig.

Ett besök på Cape East skapar skärgårdskänsla året om. Under sommaren erbjuds många naturbaserade aktiviteter som ö-charter och havsbad. Under vintern är det skotersafari på is och hundspann som lockar.

– Det har varit en fantastisk utveckling under 2021, med många soltimmar i Haparanda under sommaren. Vi förfinar vårt erbjudande hela tiden och ser fram emot nästa sommar då vi bland annat kommer att utveckla glamping-trenden på Cape East. Nu närmast har vi en spännande vinter framför oss med fler konferenser och mer resande efter restriktionerna lyfts, säger Tobias Lindfors.