Lör 26 nov / År 40 / Nr 4 2022

Elite Stadshotellet är Luleås vardagsrum

Efter en för hela hotellbranschen tuff period står Elite Stadshotellet Luleå nu i beredskap att återigen välkomna gäster från när och fjärran. Luleå som stad fyller 400 år och det förtjänas att firas dubbelt upp om man även ser till de enorma investeringar som planeras för Norrbotten.

Elite Stadshotellet i Luleå är med sin ståtliga entré, sin vackra festsal och sin trevliga lunchrestaurang samt inte minst The Bishops Arms gastropub en naturlig mötesplats för såväl lulebor som långväga besökare. Staden firar 400 år, och hotellet har funnits med under snart 120 år som trogen följeslagare – och som möjliggörare av evenemang, möten och konferenser.

– Hotellet har en lång historik som är viktig för oss och för Luleå som evenemangsstad. Stadshotellen kallas ofta för Luleås vardagsrum och det vittnar om vår roll som mötesplats mitt i staden, säger Jenny Edfeldt, hotelldirektör.  

Elite Stadshotellet Luleå andas fortfarande flärd från tidigt 1900-tal men präglas samtidigt av nytänkande med moderna inslag. Hotellet öppnade redan 1903 och det historiska arvet finns bevarat bland annat i den pampiga entrén samt inte minst i festsalen som går att hyra för olika evenemang. Samtidigt finns alla moderna finesser som kan tänkas behövas för en modern mötesverksamhet.

Erbjuder unik hotellupplevelse

Elite Hotels marknadsför sig gärna som Sveriges mest klassiska hotellkedja med fokus på tradition, kvalitet och flärd. Tanken är att varje gäst ska känna sig som en hedersgäst och att upplevelsen hos Elite ska vara en unik hotellupplevelse – varje gång. Den främsta framgången ligger i det personliga bemötandet och så är det även på Stadshotellet i Luleå.

– Luleå är en stad med ett för sin storlek väldigt stort hotellutbud så det gäller att ligga i framkant och erbjuda något alldeles extra. Läget mitt i centrala Luleå gör Elite Stadshotellet tillgängligt för många, men för att vi som anläggning ska fortsätta att vara förstahandsvalet krävs lite mer än ett bra läge. Här är det personliga bemötandet avgörande, menar Jenny Edfeldt.

Naturlig mötesplats

Luleå är av traditionen en stor stad när det gäller inresande eftersom staden är porten till den norra regionen. Alla affärsresenärer som ska vidare i regionen mellanlandar i Luleå, både med flyg och tåg. Det skapar ett stort tryck på hotellmarknaden och samtidigt är konkurrensen stor. Elite står för ett koncept och varumärke som tilltalar både lokala och långväga gäster.  – Bra mat, mötesrum med den senaste tekniken och trevlig atmosfär är viktiga inslag i affärsmöten och konferenser. Samtidigt är Stadshotellet ett populärt besöksmål även för lokalborna, som gärna äter i vår lunchrestaurang eller på Bishop Arms. Vi ska stärka vår profil som naturlig mötesplats i hjärtat av Luleå, understryker Jenny Edfeld