Lör 22 jun / År 42 / Nr 3 2024

Elite Stadshotellet rustat för moderna hybridmöten

Elite Stadshotellet är en naturlig mötesplats i Västerås och har så varit i över 100 år. Den stora frågan för alla hotell just nu kretsar kring konferenser och affärsresor – kommer det att bokas in konferenser eller har digitala möten ersatt? Hotelldirektör Cem Gürler tror att framtidens mötesverksamhet kommer att efterfråga en kombinationsprodukt.

Elite Stadshotellet i Västerås har uppgraderats med en digital studio för moderna hybridmöten.

Under 2020 och 2021 har Elite Stadshotellet i Västerås fått en uppgradering i form av en digital studio som är anpassad för moderna hybridmöten. Ett antal deltagare kan sitta på plats i studion, och deltagare på andra platser kan ansluta sig med en så pass förfinad teknik att det nästan är som att ses i verkligheten.

– Vi gjorde en omfattande renovering genom hela hotellet för några år sedan, och den digitala studion är ett viktigt komplement till det vi byggt upp och förfinat under ett antal år. Personliga möten är fortfarande vår styrka, men vi kan även erbjuda det digitala som efterfrågas allt mer och i synnerhet i pandemins spår, säger Cem Gürler.

Elite Hotels har lagt ungefär 50 miljoner kronor på att renovera och uppdatera Stadshotellet i Västerås. Utöver de synliga delarna som renoverade rum, nya badrum, lobby och så vidare, så har man även renoverat taket, delar av fasaden och VA-anslutningar.

Lyckade möten som affärsidé

Elite Stadshotellet i Västerås är som många vet en anrik anläggning där det under många generationer firats bröllop, dop och födelsedagar. Även företagsevenemang, konferenser och mässor av nationellt och internationellt intresse har anordnats på hotellet. Det är en stolt tradition att föra vidare tillsammans med hotellets säregna historik som sitter i väggarna.

Bishops Arms är Elite Hotels pubkedja och den första anläggningen etablerades på just Elite Stadshotellet i Västerås för 28 år sedan. Nu finns det ett 40-tal Bishops Arms i Sverige, men den första puben i Västerås satte alltså en standard för övriga att följa. Även det är något som Cem Gürler tycker är värt att uppmärksamma.

Det har varit många celebriteter på besök genom åren, och hotellets arkitekt Erik Hahr kan också anses tillhöra den skaran. Att verka för lyckade möten mellan människor är hotellets affärsidé.

Nöjda medarbetare och nöjda gäster

På Elite Stadshotellet arbetar man genomgående med att ge personalen förtroende och stora möjligheter att få vara med och påverka verksamhetens utveckling. Stor vikt läggs även vid att utveckla och bibehålla en god hälsa med friskvård.

– Personalen utgör hörnstenarna i en framgångsrik hotellverksamhet. Vi har valt att satsa mycket på att uppmärksamma vår personal eftersom vi vet att nöjda medarbetare är mer engagerade och det ger i sin tur nöjda gäster, menar Cem Gürler.

Gästerna ska uppleva sitt besök på Elite Stadshotellet som något utöver det vanliga. Den unika miljön bidrar till att skapa ett bra underlag för det, men i slutändan handlar det ändå ofta om den upplevda servicenivån och bemötandet från personalen. Här står sig Stadshotellet mycket bra i konkurrensen.


– Enligt de gästenkäter vi jobbar med får vår receptionspersonal de högsta betygen i hela kedjan, avslutar Cem Gürler stolt.