Mån 4 mar / År 42 / Nr 5 2023

Hyreslandslaget växer i takt med samhällsomvandlingen

Hyreslandslaget har genom sina flexibla uthyrningstjänster och breda maskinpark varit med och levererat i flera av Norrbottens och Västerbottens största byggprojekt genom tiderna. I regionen planeras investeringar på sammantaget 1000 miljarder kronor. Mot den bakgrunden kommer Hyreslandslaget med största sannolikhet att behöva expandera inom kort.

Peter Häggström, platschef på Hyreslandslaget i Piteå.

Flexibla uthyrningstjänster, toppmodern och bred maskinpark, välservad utrustning – Hyreslandslaget har allt som behövs för stora som små bygg- och anläggningsprojekt. Upptagningsområdet är i huvudsak Sveriges två nordligaste län, det vill säga Norrbotten och Västerbotten. Depån för regionen finns i Piteå, men HLL är anpassningsbara och ser till att det finns maskiner där kunderna finns och driver sina projekt.

– Den främsta styrkan i vår verksamhet är att vi är flexibla och att vi kan leverera i princip allt man kan tänkas behöva på en modern byggarbetsplats, även vid större byggnationer. Vi är vana vid att leverera välservad utrustning till de aktörer som driver de största projekten i regionen, det är det vi bygger vårt varumärke på och här vi ser framtiden, säger Peter Häggström, platschef på Hyreslandslaget i Piteå.

Bättre investering att hyra

Att investera i dyra maskiner som inte används dagligen eller i fler än ett projekt är varken ekonomiskt hållbart eller miljömässigt försvarbart. I Norrbotten samverkar Hyreslandslaget mycket med större entreprenörer som ser den tydliga fördelen med att hyra och därmed få tillgång till rätt utrustning i rätt tid – och till rätt pris.

Att hyra maskiner kan till och med bidra till att kunderna gör bättre investeringar inom andra områden, säger Peter Häggström och förklarar vidare:

– Det är oerhört smidigt att hyra maskiner för alla kunder – stora som små. En stor fördel är förstås att slippa binda upp kapital. Det kan i stället investeras inom andra områden som exempelvis kompetensutveckling som alla talar om just nu. Våra kunder behöver inte heller tänka på service och underhåll av den hyrda utrustningen eftersom det ingår i helhetskonceptet från oss.

I maskinparken finns i stort sett all typ av utrustning som används inom mark- och anläggningsarbeten samt inom bygg- och renovering. Det rör sig om allt från handhållna maskiner som skruvdragare och borrar till stora bomliftar, samt även fullutrustade bodar för utrustning, lager och personal.

Expanderar i takt med samhällsomvandlingen

Verksamheten i Norrbotten är mycket expansiv och det kan direkt kopplas till den stora samhällsomvandling som pågår just nu, där några av Europas största industriprojekt i skrivande stund utvecklas med den norra regionen som utgångspunkt.

– Vi erbjuder flexibla uthyrningstjänster som passar i stort sett alla aktörer i vår region.

En bred maskinpark i all ära – men maskiner kan aldrig bli bättre än de som använder dem. Därför erbjuder Hyreslandslaget även ett antal stödtjänster inom varje produktområde, såsom projektstöd, utbildning och underhåll.

– Vi är lyhörda och arbetar för att kunderna aldrig ska behöva uppleva kostsamma stillestånd i sina verksamheter. Detta i kombination med vår fullutrustade maskinpark gör oss till en partner att räkna med i alla lägen, menar Peter Häggström.